Thursday, March 28, 2013

Draga iarna, te pupam, la revedere!

Draga Iarna,
desi imi place, la nebunie, prima zapada, primii fulgi, mirosul sarbatorilor tale - Craciunul si Revelionul, cand stau in casa, cu o ceasca de ceai in mana si privesc pe geam, cum ninge decembrie, or ianuarie, zbenguiala cu bulgari de zapada, datul cu sania, care imi aminteste de partiile din mijlocul satului, unde se adunau sute de copii si faceam intrecere, la 9 dimineata sau la 11 noaptea, ma gandeam asa, intr-o doara, tu nu te-ai plictisit de noi?

Ai venit foarte devreme anul asta, iti multumim pentru minunatele zile cu zapada si ambuteiaje si pentru sarbatorile pe care ni le aduci in fiecare an, cu aceleasi minunate colinde si cadouri, dar stii vorba aia, oaspetii mai vin, dar mai si pleaca. La fel si anotimpurile, daca nu stiai. Saraca primavara ingheata, pe undeva, pentru ca nu incape de tine. I-ai ocupat si timpul ei, deja de o luna. E sfarsit de martie, totusi! Tu ti-ai adus toata zestrea, cu frig cu tot, si nu te mai lasi dusa de la noi. Stiu ca iti place aici, dar nu fi egoista, las-o si pe inmiresmata primavara sa intre pe la noi. Am avut destule flori inghetate pe geam, acum mai vrem si in vaze ceva colorat. 

Si daca pleci, de fapt nu daca, dar hai odata, ia-ti cu tine si toata zestrea de vanturi, furtuni, gheata, nasurile si mainile inghetate, troienele si adu-le la anul, caci anul asta deja ne stau in gat.

Iti multumesc frumos inca o data si iti doresc Drum bun!

2 comments:

 1. Cred ca pleaca, in final :)
  Asa se pare. Se anunta, pe aici, temperaturi pana pe la 20 de grade cu plus :)
  Pe la voi poate putin mai racoare dar tot bine va fi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pai daca aici nu vine inca primavara pe aici (acum iar ninge, desi dimineata era soare si caldut), vin eu acolo unde e primavara;)...foarte curand...

   Delete

Zi-mi si mie la ce te gandesti