Friday, March 15, 2013

Exista acele momente in viata . . .

    Lucy a devenit cunoscuta dupa ce a publicat o carte. Prin peregrinarile EI prin lume a adunat o multime de povesti de viata, despre EA si despre altii si pe care le-a scris intr-o carte care, dupa cum spune modestia din EA, a avut norocul sa placa publicului.
    Acum se afla in fata a zeci de jurnalisti care sunt curiosi sa afle informatii despre EA si mai putin despre cartea ei. Unul dintre ei, dupa ce o cerceteaza cu atentie, se ridica sa puna o intrebare:
- La un moment dat ati incercat sa va sinucideti. De ce?
In sala s-a lasat liniste. Nimeni, in afara de acel indiscret jurnalist, nu stia, nici macar rudele ei, nici macar cei mai apropiati prieteni. era un eveniment demult trecut si ingropat, credea EA, insa nu era deloc asa.
A lasata ochii in jos, pentru un moment, apoi i-a ridicat plina de mandrie si cu aceeasi voce calma si calda i-a raspuns:
- Si oamenii puternici au momente de slabiciune;
- Pe atunci erati casatorita cu Andrei, nu-i asa?
Un zambet trist, in coltul gurii, i s-a aratat fugar. Jurnalistii si-au atintit, curiosi, privirea asupra EI ca si cum ar fi vrut sa-i zmulga un secret, acea problema, foarte intima, pe care o stia doar sotul ei.
S-a uitat la jurnalist:
- Ce legatura are asta cu sotul meu?
- Intre timp ati divortat, nu-i asa?
- Asa si?
- Ati divortat, dar de ce inca il numiti sotul dvs?
- Exista acele momente, in viata, in care, atunci cand intalnesti o persoana si te indragostesti, se zice, o simti ca si cum ar fi unica persoana de pe pamantul asta cu care ai putea sa imparti absolut totul. E reciproc si hotarati sa va casatoriti. Astfel deveniti soti si sotie, din dragoste, respect si alte chestii importante. Despre acel sot vorbesc EU. El a ramas, in continuare, acelasi, cu care as fi in masura  sa traiesc alaturi, de acum incolo si sa-i dau toata viata mea.
- Si de ce ati divortat?
- Exista alte momente in viata, in care preferi sa-i redai dreptul la fericire acelui pe care il iubesti, decat sa-l chinui facandu-l nefericit. Ramane sotul meu chiar daca o hartie ne desparte.
- Deci nu va mai iubea?
- Nu am spus asta.
- El a fost momentul dvs de slabiciune? Va facea nefericita? De aceea ati divortat? Din cauza lui ati vrut sa va sinucideti? au urmat un sir de intrebari.
    A privit peste acele zeci de frunti incruntate si nerabdatoare, a inchis pentru o secunda ochii, a zambit, iar apoi le-a raspuns:
- Stiu ca voua jurnalistilor va plac raspunsurile concrete, dar le urati pe cele monosilabice. Ei bine astazi o sa va mai dau un singur raspuns cu care o sa inchei aceasta conferinta de presa. NU!
    Apoi s-a ridicat, le-a multumit si s-a indreptat spre usa, ignorand zecile de intrebari, care le auzea, vag, in ureche, ca niste soapte dintr-un vis urat.7 comments:

 1. "...Ei bine ASTAZI o sa va dau un singur raspuns..."...DA!!! ;)

  ReplyDelete
 2. "Da' eu nu ma pot abtine!" (ca sa citez dintr-o reclama a zilelor noastre): urasc aceasta curiozitate obositoare a unui anumit tip de jurnalisti!

  Abia astept continuarea! :D

  ReplyDelete
 3. Acum citesc...inca nu te cunosteam prea bine pe aici...
  Stii cum am ajuns...din aproape in aproape. Imi displac ziaristii de scandal...desi imi dau seama ca trebuie sa traiasca si ei si daca nu fac ei job-ul respectiv sunt altii care o sa-l faca...
  Viata...asta este...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai perfecta dreptate. Daca n-o va face unul sunt alti o sumedenie care o vor face...

   Delete
 4. Asemenea mizerii vad zilnic cei care inca se mai uita la televizor, iar unora chiar le place sa vada cum oamenii sunt pusi in incurcatura, cum sunt interogati de reporteri mizerabili.

  ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti