Monday, November 4, 2013

Tentatii

Cu varful degetelor mainii drepte a atins usor apa. Era calda, perfecta chiar. A lasat sa cada prosopul si si-a cufundat un picior in cada. Apoi celalalt. S-a lasa usor, lasand apa sa-i mangaie pielea trandafirie. A ramas pe ganduri, cufundata pana la barbie in apa.

Din camera de alaturi auzea o melodie linistita, melancolica, care o tulbura. Song from a Secret Garden asculta atunci cand sufletul zbuciumat nu-i lasa nici o cale alternativa. Mirosul de vanilie si ciocolata al lumanarilor parfumate de pe marginea cazii o faceau sa viseze. O amintire ii scoase un zambet trist.

Lucy a inchis ochii si s-a lasat purtata de ganduri. Apoi i-a deschis. S-a hotarat. A intins mana slaba si tremuranda spre o lumanare. A ridicat-o, lasand la vedere un obiect sclipitor. Spera sa nu-l foloseasca niciodata. N-a rezistat, insa, tentatiei. Privea fix, in tavan. Simti o ameteala si o usoara ceata ce ii lua in stapanire ochii.


.............

Se simti invaluita placut in matase. Era prea obosita ca sa-si aminteasca cand isi cumparase cearsafuri rosii. I se paru ca e racoare si ridica mana sa-si traga plapuma peste ea. Un fir rosu de matase il vazu agatat de incheietura mainii stangi, fir cei curgea spre cot. Cu cealalta mana incerca sa traga firul, dar observa ca si cealalta se incalci in firele de matase rosie ale cearsafului. Inima ii zvacni. Se simti prinsa ca intr-o plasa. Se zbatu, dar simti ca se ineaca. Cu o ultima fortare incerca sa rupa firele, vroia sa se elibereze. Dar era prea vlaguita.
- Andrei! Andrei! Nu raspunse nimeni.
Aluneca usor sub panza rosie ce o acoperea toata. Privirea i se incetosa si mai mult. Se resemna si incerca sa adoarma.

.............

- Andrei! mai incerca Ea.
In acel moment il zari pe Andrei intrand. Ea ii zambi. El si-a intins mainile spre ea. A luat-o in brate, a iesit printr-o usa si au ajuns intr-un camp unde cresteau maci. O aseza in iarba si o saruta. O adiere de vant ii mangaie obrajii palizi si simti miros de vanilie si ciocolata. Simtindu-se in siguranta in mainile Lui, inchise ochii si adormi.

..............

Isi simti pleoapele ca de plumb, nu putu sa le ridice. Nici sa se miste nu putea. Era amortita. Auzi voci. Auzul si-l controla mai bine. Deslusi vocea lui Andrei.
- Ce motive ar avea sa faca asta?
- Secretul e al ei, nu al meu. O sa-si revina?
- Depinde de Ea, dar fizic e stabila...


P.S. Era timpul pentru o poveste parfumata
P.P.S. Mai multe despre Lucy si Andrei gasiti aici.

6 comments:

  1. Imi place mult
    ai indus o stare cat sa suscite interesul pana la sfarsit... pana la final am asteptat sa vad ce se intampla. Ai dat o speranta... Mi-a placut. Ai imbinat fictiunea cu realul. Foarte frumos
    Felicitari

    ReplyDelete
  2. Azi am ajuns mai târziu acasă, abia acum am văzut că s-au mai înscris câteva povești în tabel și cred că acesta-i farmecul și beneficiul faptului că am lăsat mai multe zile de scris, avem posibilitatea să citim mai multe zile povești din ce în ce mai interesante. Ciudată alăturarea sângelui cu firele roșii de mătase ale lenjeriei de pat... e un fior aici, dar mă bucur mult că s-a trezit și că i-a auzit vocea. Foarte mult!
    Lumânări de ciocolată cu vanilei, acestea amintesc de Crăciun, nu-i așa?!
    Sunt de acord cu Anca, ai ținut treaz interesul cititorului și încă mai mult, aștept să-mi spui dacă îi este bine.
    Te pup, să ai o seară frumoasă! :)

    ReplyDelete
  3. O poveste in care Moartea este invinsa de Dragoste, as zice... pentru ca a fost sa fie ca el sa vina la timp... O poveste trista, desi se subintelege ca Viata are prioritate... Gandurile negre se transforma in decor rosu si apoi totul se clarifica in Lumina...
    Mi-a placut povestea. Ideea sinuciderii, insa, ma infioara...
    Zile fericite iti doresc!

    Imi place povestea celor doi, chiar daca - intr-un fel - e trista! :) Am citit-o acum, integral! :)

    ReplyDelete
  4. interesanta povestire...farmec si rafinament, combinate cu ceva trist ...felicitari pentru realizare! multumesc pentru ocazia de a o citi!

    ReplyDelete
  5. Mi-a placut povestea, e interesanta si bine scrisa.
    Mi-a placut grozav metamorfoza sangelui in acel cearsaf rosu. La fel ca si raza de speranta din finalul povestii :)
    Sa ai o seara minunata si inspiratie pentru alte povesti bine scrise. Te pup!

    P.S. - Imi amintesc de Lucy...cred ca datorita ei ne-am cunoscut :)

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti