Saturday, February 23, 2013

Filme de duminica: The Impossible si Flight

Daca saptamana trecuta v-am recomandat doar comedii, saptamana aceasta pe filmele urmarite a stat cuvantul drama.

    Primul film pe care l-am urmarit saptamana aceasta a fost The Impossible sau Paradisul pierdut in varianta romaneasca. Este un film care iti trezeste multa emotie si multe lacrimi. Bazat pe evenimente reale, petrecute a doua zi de Craciun in 2004, in Indonezia, The Impossible spune povestea unui cuplu din Spania care isi petrece vacanta de Craciun, in paradisul indonezian, impreuna cu cei 3 copii. Filmul urmareste evenimentele din momentul decolarii spre taramurile insorite din oceanul Indian a acestei familii si pana la intoarcerea acasa, dupa o experienta traumatinzanta, la limita supravetuirii.

    Este un film imposibil de ratat, emotionant, cu multe scene socante, care iti aduce in minte intrebarea "Cat de fragila poate fi viata". Regizorul a reusit sa stoarca tot ce a dorit, din acesti actori minunati. Suferinta este redata exceptional, trnsportarea prin diferite stari sufletesti este exceptional redata, actorii, in special Naomi Watts, au facut o capodopera din jocul lor.
Un film de Oscar care merita vazut!

    Un alt film, pe care l-am urmarit saptamana aceasta a fost filmul Flight, adica Zborul. Daca vreti un film de actiune, ei bine, acesta nu-i. Filmul este centrat pe povestea personajului principal, interpretat de Denzel Washington, intr-o maniera exceptionala, cu ale sale vicii - alcoolul si drogurile. Flight nu este despre avioane ci este despre oameni, drama fiind concentrata pe patima bauturii. Personajul principal este creionat foarte putin, la inceputul filmului, ca fiind un alcoolic care nu-si recunoaste dependenta, excelent profesionist, care reuseste o aterizare cu victime minime, a unui avion cu probleme tehnice si a unui familist ratat din cauza patimii pentru bautura. Intrebarea logica, care iti vine in minte, pe parcursul filmului este daca Denzel joaca rolul unui erou sau al unui pilot care conduce avionul sub influienta substantelor interzise si care merita puscaria. Eu, nici acum, nu m-am hotarat ce cred mai mult despre personaj, dar finalul m-a lasat placut surprinsa sa vad ca, totusi, regizorul a vrut sa sublinieze ca recunoasterea unui viciu, aduce linistea si vindecarea lui.

Doua filme excelente, doua drame despre viata si oameni. Merita vazute!

Vizionare placuta!



No comments:

Post a Comment

Zi-mi si mie la ce te gandesti