Thursday, December 12, 2013

Despre moda. Cer un sfat, nu-l dau.

Cand am vazut-o printre miile de umerase cu haine m-am indragostit pe loc. Statea acolo, in mijloc, intr-un con de lumina, exact ca o cantareata pe scena si imi facea din maneca sa ma apropii. Era de lungime medie, din dantela neagra, cu spatele decupat adanc si maneci 3 sferturi. Dupa ce am rascumparat-o am strans-o la piept fericita ca e a mea. Doar a mea.

Am imbracat-o de exact trei ori. Odata cand rascoleam prin sifonier dupa o tinuta casual pentru o iesire in oras. Am probat-o, am incercat s-o asortez cu ceva, n-am reusit, asa ca am pus-o pe umeras. A doua oara a fost cand imi aranjam hainele prin sifonier si am zis hai sa vad daca ma mai incape. A treia oara s-a intamplat intr-o zi in care terminata de plictiseala, m-am apucat de o sedinta de probat haine. Jumatate au fost dosite intr-o cutie si au fost trimise acasa, la mama. Acolo este mai mult spatiu si cine stie, poate intr-o zi ma razgandesc si mai aleg sa port din vechile mele haine. Bluza asta, din dantela neagra, am lasat-o pe umeras, in sifonier, cu gandul ca, totusi, o s-o port intr-o zi.
Imi place mult si imi pare rau s-o las sa se invecheasca nefiind purtata niciodata.

Dantela, in general, mi se pare mai pretioasa si din aceasta cauza mie mi-e greu s-o imbrac. Nu-s nici o romantica inflacarata si nici o fashionista sadea. Si totusi m-am hotarat, trebuie s-o scot la lumina. O zi de nastere intr-un restaurant, cred ca e o buna ocazie sa-i fac cunostinta cu corpul meu, nu-i asa?
Am vazut pe unele site-uri, bluza din dantela de genul asta, se asortea cu fusta cu talie mai inalta, fie con fie evazata, sa nu fie din acelasi material cu bluza, iar ca si culoare se poate opta pentru orice. In materie de pantaloni, cica se pot alege orice, chiar si blue jeans. Insa unele recomandari se cam bat cap in cap. Si ca sa ma lamuresc ce-i cu bluza asta si cum o pot asorta, m-am gandit sa cer sfatul vostru.

Daca tot folosim blogurile pentru smiorcaieli, sa dam sfaturi cui nu ne-au cerut, sa criticam pe oricine din orice motiv, sa ne aratam indignarea, nervii, frustrarile si depresiile de ce n-am folosi blogul si pe post de a cere sfaturi? Nu-i o rusine sa ceri sfaturi, nu?
Ei bine, astazi m-am hotarat sa cer ajutor, asa cum am facut-o si aici. Deci, cum asortez aceasta bluza, ca sa para o tinuta simpla, eleganta, dar nu exagerat, de efect? Arata cam ca si in poza, desi, cred ca ar fi fost mai simplu sa-i fac o poza bluzei mele. Decolteu adanc are doar la spate si nu-i transparenta. Se muleaza pe corp si in partea de jos. Evident genul asta se poarta in si nu peste fusta/pantalon, dupa redusele mele cunostinte in moda. Deci astept.

6 comments:

  1. Poti sa o asortezi f simplu la o pereche de pantaloni negri sau de ce nu o fusta rosie, sau neagra!Parerea mea:)

    ReplyDelete
  2. Cred ca o pereche de leggings s-ar potrivi cu bluza aceasta si cu balerini, parerea mea! :))

    ReplyDelete
  3. Tina draga... nu te lua dupa gusturile mele pentru ca-s in perfect dezacord cu normele fashion-ului actual dar, dupa mintea mea zapacita de anii cei multi si de aiurelile sufletului inca tinar, parca-parca as trazni linga bluza asta niste pantaloni scurti de catifea sau lungi din piele, cizme ceva mai acatarii si-o blana lunga, mai oachesa, atit cit sa zapaceasca privitorii!
    La capitolul accesorii, cu cit a fi mai putin cu atit e mai mult. Poate o centura cu o catarama imensa e destul.

    ReplyDelete
  4. Tina, daca esti subtirica, o fusta bufanta; daca esti mai plinuta, o fusta "creion" (dreapta, stramta). Ambele din catifea mov. Ciorapi diafani gri deschis si pantofi de lac negru, balerini la fusta bufanta sau cu toc inalt la fusta-creion.
    Cand desavarsesti tinuta, te rog sa pui o poza, sa vedem la ce te-ai hotarat !
    Saptamana buna !

    ReplyDelete
  5. Nu ma pricep sa dau sfaturi. De fapt nu cred ca stiu cum si cu ce s-o potrivesti.
    Am gasit ceva pe un site, exact despre ea, trei idei. Aici:
    http://www.collegefashion.net/fashion-tips/trendy-vintage-inspired-girly-3-ways-to-wear-a-lace-top/
    Dar daca e rochie scurta? Mie mai degraba asa mi se pare. Si daca e asa poate merge cu niste dresuri din acelea ce par din piele. Si cu cizme peste genunchi...Asa, ca o alta idee.

    ReplyDelete
  6. colanti din piele, rosu sau negru. Si toc Ai putea sa faci o tinuta in stil usor punk :)

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti