Monday, August 19, 2013

Ea nu are varsta!

Sunt departe, dar o parte din sufletul meu a ramas acolo, Acasa. In zilele cele mai grele ii simt caldura obrazului ei, in minte imi revine zambetul ei bland, iar imbratisarea ei e atat de datatoare de viata, incat imi alina orice durere. Mi-o amintesc vesela, plina de energie, mereu cu un pas inainte. Nu s-a schimbat deloc. A ramas la fel. Uneori as vrea sa am energia si vioiciunea ei. Poate in timp o sa vina si la mine. Imi dau seama ca ma aseman cu ea, din ce in ce mai mult. Nu-mi displace.

Cand ne auzim la telefon, vorbeste repede. Vrea sa-mi zica o gramada de lucruri. Niciodata nu mai terminam vorba. Intodeauna ramane si pe altadata.Vocea ei gingasa imi mangaie auzul.

N-o vad imbatranind, a ramas la fel cum o stiam odinioara. Ea nu are varsta. Nu stiu cand i-a aparut primul rid, nici primul fir alb. Nici nu stiu daca le are. Eu nu le vad. Eu ii vad doar sufletul, privirea si dragostea cu care ma priveste, mi-o transmite.

Grijele ei sunt ale ei, grijile noastre, ale copiilor ei sunt si grijile ei. Ea traieste prin succesele si caderile noastre. Viata ei e a noastra, ne-a daruit-o pe toata.


Usa ei e mereu deschisa, ne asteapta cu dor si se bucura ca un copil cand ne intoarcem acasa. Desi, poate e mai obosita decat noi, Ea ne indeamna sa ne odihnim, delectandu-ne cu bucatele care ne lipsesc in pribegie. O face din dragoste.

O simt implantata in mine, ii simt mereu prezenta. Ii simt mana protectoare care ma mangaie pe crestet si buzele-i calde care imi saruta fruntea. In unele nopti o simt cum ma inveleste, ii simt respiratia atunci cand imi sopteste ca ma iubeste.

Ea e mama mea. E unica. Si e a mea. Te iubesc mama.

Iti dorim sanatate, caci doar de asta ai nevoie. Iti dorim multi ani, caci multi ani, de acum incolo te vrem aproape. Iubire nu-ti mai dorim pentru ca ai destula, de la persoanele care conteaza cu adevarat in viata ta. 
Zile senine ne-am dori sa ai, cat mai multe si multa odihna.

Iar versule pe care ti le cantam in copilarie, nu incetez sa le ingand nici acum:

"De ziua ta mamico
In dar ti-am adus inima
Si crede-ne mamico,
Un dar mai frumos nu se putea..."

La multi ani mamica scumpa!
Semnam noi, Tina si Dima, Mihai si Svetlana si taticu'!



9 comments:

  1. la multi ani sanatosi dragelor noastre...e leoaica, ca a mea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc cu drag. La multi ani si mamicai tale!

      Delete
  2. La mulți și frumoși ani mămicii tale! Cu tot dragul de care-s în stare acum, emoționată toată. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emotionata? Oare te gandesti ca peste un timp si copiii tai cei frumosi ar putea sa simta pentru tine acelasi lucru? Nici n-ar avea cum sa fie altfel cu asa o mamica.
      Pup!

      Delete
  3. Ce emotionanta postare, draga Tina!
    Cat de frumos ai scris despre mama ta. Minunat!
    Cam asa gandesc si eu despre mama si cred ca se vede, pentru ca mereu ajunge cate ceva din ce a facut, face sau spune pe blog :)
    Pentru ca la fel ca tine, o simt parte din mine si asa va fi de-a pururi.

    Ii urez si eu "La multi, multi ani!" cu multa sanatate mamei tale.! Si doar bucurii sa-i insenineze si lumineze viata! :)
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niste mamici minunate avem, nu-i asa. Sa ne fie sanatoase si sa ne insenineze zilele inca multi ani de acum incolo!
      Te imbratisez!

      Delete
  4. Am revenit din egeeana noastră vacanță și mă bucur să te regăsesc la fel de pură, de emoționantă, de minunată! La mulți ani frumoși mamei tale, cu același respect și multe emoții! Sănătate și fericire! :)

    ReplyDelete
  5. Cat de mult o iubesti si cat de frumos o descrii. :) La multi ani sanatosi si fericiti mamei tale. :)

    ReplyDelete
  6. Frumos ai mai scris despre si pentru mama ta! Am venit sa recitesc, pentru ca m-a emotionat.
    Aveam vreo 35 de ani cand am realizat ca mama a imbatranit, ca are par alb si riduri, dar atunci am facut-o trezita fiind de niste copii care strigau la poarta mamaie, mamaie, ne dai putina apa? Atunci am incercat sa o privesc pe mama prin ochii altora...

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti