Wednesday, January 30, 2013

Striga "Boule!" intr-un loc public aglomerat si vezi ce se intampla . . .

    Saptamana trecuta am fost pentru o scurta vizita Acasa. Toate bune si frumoase, mai ales cand i-am refuzat politicos pe zecile de taximetristi care asteptau in fata aeroportului si am luat autobusul. E amuzant sa vezi dezamagirea pe fetile lor cand nu au parte de un client.

    Cea mai tare a fost insa o alta faza, de data asta la Gara de Nord din Bucuresti. Stiti bancul ala cu "- Domnisoara, de ce v-ati numit cainele "Boule"? - Pentru distractie. Cand sunt pe strada si-l strig, jumatate din barbati se intorc!" :))).  Va zic din experienta ca este adevarat. Serios! Insa nu ma refer la barbati.


    Era o agitatie de nedescris, asa cum e de obicei. Eu mai trebuia sa astept o jumate de ora trenul si plictisita fiind am intrat pe Facebook. Cineva tocmai daduse un like acestui banc, iar mie mi-a venit stralucita ideie de a-l pune in practica. Am stat cateva secunde sa-mi fac curaj, am privit in jurul meu ce se intampla, apoi am dus telefonul la ureche si am strigat foarte apasat "Boule!"... In momentul ala am simtit cum zeci de perechi de ochi m-au fixat cu interes. M-am simtit oarecum ciudat, pentru ca eu nu obisnuiesc sa folosesc apelative din regnul animal si gestul meu natural a fost sa arat cu degetul la telefon si sa zic in soapta "un prieten". Multi au zambit, unii s-au incruntat, iar altii au facut acel gest din cap care inseamna "Aha!" si si-au continuat plimbarea sau asteptarea.

    Dupa aceasta faza am inceput sa zambesc singura. Probabil ca cei de langa mine nu m-au gasit in toate mintile, dar ce mai conteaza. Ar fi fost tare bine daca as fi fost insotita, iar insotitorul sa filmeze aceasta scena. Din pacate v-a ramane doar in amintirea mea. Poate cu alta ocazie si neaparat cu o camera video voi repeta momentul.

    Am repetat gestul si intr-un loc public din Londra, folosind un cuvant in engleza. Insa cu foarte putine exceptii au privit spre mine cu coada ochiului sau pe sub gene.

    Concluzie? Nu vreau sa cred ca romanii raspund la apelativul de "Boule!" ci  ma gandesc doar ca romanul a fost si este o persoana pe care il intereseaza foarte mult capra vecinului si se bucura la fel de mult daca ea, capra, moare.

1 comment:

  1. mia placut postarea, bravo. Sa stii ca ai avut mult curaj.

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti