Friday, January 11, 2013

Planul nuntii Partea a II-a: Stilul care te defineste.

    Procesul de organizare a unei nunti este foarte amplu si uneori incepe din copilarie, atunci cand fetitele (poate cu rare exceptii si baietii) se viseaza mirese sau miri dupa caz. Eu sunt una din acele copile care nu intelegea, exact, sensul cuvantului mireasa, insa isi pregatea intens voalul, mesterit din draperiile din dantela alba ale bunicii si cat e ziua de lunga alerga prin curte cu "voalul" pe cap, spre disperarea bunicii care ramanea fara noile achizitii. Dar poate incepe si in adolescenta atunci cand trecand pe langa vitrina unui salon de rochii de mireasa, gandurile se indreapta cu repeziciune spre momentul in care vei imbraca o rochie de mireasa, cum v-a arata acea rochie.


    Revenind la planul nostru, voi incerca sa nu va sperii cu lunga lista a marelui eveniment.
Intr-o postare anterioara, din 25 noiembrie 2012: Planul nuntii. Partea I, am vorbit depre alegerea datei nuntii, a locatiei de desfasurare a evenimentului, a echipei foto-video si a momentelor de divertisment din timpul nuntii.

    E timpul alegerii stilului nuntii. Pe vremea bunicilor si chiar a parintilor acest aspect era, cu desavarsire, ignorat. In prezent, insa, a devenit din ce in ce mai important. Fie ca iti doresti o nunta romantica cu multe inimioare, fluturasi si muuult roz, fie ca iti doresti o nunta rustica in care regina florilor sa fie Floarea-soarelui, fie ca vrei sa serbezi evenimentul in natura, cu multa verdeata si aer curat, optiuni pentru o nunta cu o anumita tema sunt nenumarate. O nunta cu un anumit stil nu include numai huse pentru scaune si fete de mese sau aranjamente florale, dar nici nu inseamna ca este mai scumpa decat o nunta obisnuita. Nunta cu tema inseamna ca si tinutele mirilor trebuie sa fie adecvate stilului, muzica si micile decoratiuni vor face diferenta.


    De ce sa alegi o tema pentru nunta? Pentru ca e mai usor sa-ti alegi ingredientele pentru organizarea nuntii. Axandu-te pe un anumit stil nu vei risca sa aduni o multime de idei de decor si maruntisuri care sa nu aiba legatura intre ele si sa para de prost gust. Te va ajuta sa ei anumite decizii mai usor. Daca iti alegi o tema nu inseamna ca te limitezi, dimpotriva poti pune in practica o multime de dorinte.

    Ca sa alegi o tema ar fi bine sa te gandesti la hobby-urile voastre, la florile preferate, la anotimpul, locul, culoarea, amintirea preferata si nu in ultimul rand personalitatea voastra. Dincolo de aceste aspecte ar fi bine sa stii de ce buget dispui si cat de realizabila este ideea ta.

    De exemplu:
    Daca iti doresti baloane la nunta sa stii ca nu esti deloc demodata, insa renunta la arca din baloane sau la inima din baloane din spatele mesei mirilor, acestea, cu siguranta, nu mai sunt in voga. Ai la dispozitie o sumedenie de idei ca sa faci dintr-un decor cu baloane un decor elegant si modern. In loc de carduri de masa  si marturii ai putea lega cate un balon cu numele invitatului la fiecare scaun.


    Daca visul tau este sa faci nunta la mare, dar nu dispui de un asemenea buget, ai putea sa aduci marea la nunta ta. Poti sa folosesti pe langa culoarea albastra si alba si anumite detalii cum sunt scoicile, stelutele de mare, barcute, meniu din peste, etc.



    Daca te fascineaza cultura asiatica n-ar fi foarte greu sa pui in practica o asemenea ideie. Culorile predominante ar fi rosu si auriu, iar din detaliile decorului nu ar trebui sa lipseasca evantaiele de gheise pe care le poti utiliza ca sa numerotezi mesele sau in loc de place card , mici Budha pe care ii poti folosi si pe post de marturii. In loc de ornamente florale poti folosi bonsai, felinare cu specific asiatic, aranjamente din bambus, lotus, flori de cires, grau verde, betisoare parfumate, boluri cu apa colorata pe suprafata careia sa pluteasca nuferi. Ca surpriza poti oferi prajituri cu ravase.



      Daca iubesti calatoriile sau ai ramas in minte cu un oras pe care l-ai vizitat, poti sa folosesti in decorul nuntii elemente specifice: bagaje in miniatura in loc de cutiute pentru marturii, carduri de masa sub forma de bilet de avion, sa "numerotezi" mesele cu nume de orase in care ati calatorit,  casuta pentru bani sa fie or o casuta postala, or o valiza in stil mai vechi. La intampinat oaspetii sa fie un decor de genul imbarcarilor in avion sau pe vapor, iar invitatiile sa fie vreo poza din calatorie cu un mic bener pe care sa scrie: Imbarcarea are loc in data respectiva, la ora respectiva, la statia - restaurant "cutare". Din decorul mesei sa nu lipseasca un micut glob, iar pompom-urile sa fie facute din hartie desenate cu harti.






    Daca faci nunta in luna mai ai putea sa te axezi pe florile de cires ca ingredient special al decorului, iarna poti apela la culoarea argintie si la multiplele modele de fulgi sau cristale si crengute de brad pentru decor, iar toamna la tonalitatile frunzelor cazute, a mirosului de crizanteme, boluri cu mere si nuci, etc.


    Tema aleasa iti va sugera de la tipul de invitatii pe care sa le dai si pana la marturiile oferite invitatilor. Invitatiile sunt cartea de vizita si primul indiciu pe care il oferi invitatilor in legatura cu nunta ta, deci incearca sa corelezi totul, de la culoare, aspect, personalitate. Nu ezita sa-ti lasi amprenta atat in invitatii cat si in decor. Invitatiile pot fi tiparite, dar la fel de bine pot fi si invitatii on-line, video, auditive sau personale. Totul depinde de ceea ce iti doresti.

    Daca nu reusesti sa pui in aplicare tema nuntii, de una singura, atunci poti sa apelezi la o agentie de mariaj care te poate scoate din impas. Fiecare agentie are un anume stil, anumite preturi, iar piata este una foarte vasta. Studiaza bine piata ca sa alegi cea mai buna varianta in ce priveste relatia calitate-pret.

Mult succes!
   
Surse fotografii: google.co.uk

No comments:

Post a Comment

Zi-mi si mie la ce te gandesti