Thursday, January 17, 2013

Rochia de mireasa - tendinte 2013

    Fie ca te imaginezi o mica sirena sau o adevarata Cleopatra cu o rochie Empire, fie ca optezi pentru rochia clasica, lunga or pentru una scurta, fie ca preferi rochia alba sau una in alta nuanta, procesul de cautare devine o etapa care iti soarbe toate resursele.
Pronovias
    Viitoarele mirese pot colinda o zi intreaga saloanele in cautarea rochie ideale de mireasa, fara a obosi, iar dupa ce au ajuns acasa stau cateva ore bune pe internet in cautarea pozei cu rochia perfecta. Se intampla de multe ori ca dupa ce si-au achizitionat rochia sa sa se gandeasca daca au facut cea mai buna alegere... Daca se ajunge la concluzia ca se putea mult mai mult atunci e jale.

    Anume din acest considerent nu este bine sa stai cu rochia in sifonier cu mult timp inainte de nunta. Sfatul meu, de fosta mireasa, este ca rochia sa o pui in vizor si eventual s-o cumperi doar cu 2-5 luni inainte de nunta. Nici nu trebuie cu un an inainte pentru ca devine old fashion pentru noile modele care se profileaza prin toate mediile si iti sar in ochi atunci cand te intereseaza acest domeniu, dar nici cu o saptamana inainte, existand riscul sa nu gasesti marimea ta, sa fie necesare anumite modificari si ajustari sau sa nu-ti gasesti rochia perfecta vazuta prin ochii tai. Daca te-ai hotarat sa-ti cosi rochia, atunci timpul propice pentru a merge la croitoreasa este intre 3 si 6 luni. Mai devreme de 6 luni n-are rost sa o faci pentru ca oricum croitoresele se apuca de rochie aproape de data cand trebuie sa fie gata, iar proiectul rochiei tale sta bine-merci pe "raftul" de asteptare, dar nici mai tarziu de 2 luni pentru ca exista riscul sa nu mai gasesti croitoreasa libera, mai ales daca e in plin sezon de nunti, iunie-septembrie. 

    Pretul unei rochii este foarte personal si asta se datoreaza materialelor din care este confectionata, daca e un model dificil de realizat, a renumelui creatorului de rochii, a modelului rochiei, etc. Tot ce conteaza in acest caz este bugetul alocat pentru aceasta placere.

    Anul 2013 vine cu noutati in acest domeniu. Marile case de moda reinventeaza in fiecare an modelul clasic al rochiei de mireasa, iar in acest an un must-have este rochia cu accente invizibile, care dau senzatia de goliciune, decolteul fals si spatele gol. Aire Barcelona, Pronovias, Vera Wang si alte case de moda renumite au pus in prim plan anume acest detaliu:

Reem Acra
         
Allure Bridals
 
Zuhair Murad
Vera Wang
Pronovias
     Daca in anii precedenti la mare cautare au fost rochiile cu aplicatii florale, anul acesta, trendul continua cu si mai multa imaginatie:
Zuhair Murad
Chanel
O rochie interesanta
Aire Barcelona
  
Marchesa
Claire Pettibone
Elisabeth Stuart
Nici dantela nu lipseste din colectiile anului acesta:

Mori Lee
Pronovias
Maggie Sottero
Enzoani
  Si stilul Empire/grecesc e la mare cautare:
Pronovias
Mori Lee
  Unele modele, foarte populare, in anii trecuti, au "suferit" anumite schimbari, fie ca din sirena sau transformat in printesa si invers, fie au fost scurtate sau aduse anumite elemente noi:

Aire Barcelona
Aire Barcelona
 Unii designeri au creat modele pentru mirese foarte indraznete. In dorinta lor de a iesi din tipare au schimba ideea de rochiei de mireasa, transformand-o in orice, de la rochie transformer si pana la rochie pe care o poti purta si cu alte ocazii:
 
Oscar de la Renta
         
Zuhair Murad
 
Christian Dior
      
Ines di Santo

   Mult succes in cautarea rochiei ideale!!!
P.S.: ca sa vezi pozele in marime mare apasa click pe poza.


No comments:

Post a Comment

Zi-mi si mie la ce te gandesti