Sunday, February 2, 2014

Parfum de faurar

Inca nu stiu sa fauresc cuvinte cu inteles in fraze logice si celor care m-au intrebat cand o sa le fac placerea de a scrie iarasi, le multumesc ca se gandesc la mine. Nu, nu am renuntat definitiv. Reinvat sa-mi placa sa scriu nu numai pentru mine.

Faurar m-a luat pe nesteptate si m-a prins in mrejele lui parfumate cu miros de ghiocei. La Londra e primavara, soarele mangaie vesel printre stropii nervosi, obisnuiti ai locului, pe strazi nici umbra de fulgi, in gardurile vii stau mandre flori neparfumate. Numai crizantemele din vaza ce sta pe masuta din dormitor mai raspandesc o usoara aroma de flori, dar nu se incadreaza in parfumul primavaratic al lui februarie, de aceea n-o sa-l pun la socoteala.
In amintirile mele, faurarul miroase a zapada si a nerabdarea de a veni anotimpul florilor. De foarte mult timp n-am mai simtit acest parfum in luna februarie. A ramas doar un usor iz de ghiocei dintr-o primavara ce continua din decembrie.


Ghioceii care au mai ramas in picioare, in fata casei, dupa furtuna de acum o saptamana ii daruiesc cu drag membrilor Clubului Condeielor Parfumate.

13 comments:

  1. mă bucur că citesc iar ceva atât de frumos compus!
    ce frumos sună: ''parfum de făurar'' ...
    îţi doresc multă sănătate şi o după-amiază cât mai plăcută!

    ReplyDelete
  2. Bine ai revenit! :))
    Chiar imi lipseai, desi m-ai avertizat ca nu mai scrii o perioada, eu tot asteptam sa te vad în lista mea de lectura! Si la mine este Primavara", ca doar suntem
    vecine", sari doar balta! :))
    Multumesc pentru ghiocei, un adevarat simbol al primaverii!
    seara faina, pupici draga mea!

    ReplyDelete
  3. Mi-a fost dor de scrisul tău, chiar dacă și eu am lipsit destul de mult de pe blog. Dar de câte ori vin la tine găsesc ceva scris cu mult suflet, de aceea și...dorul!
    Cum spune și prietena ta japoneză: ce frumos sună Parfum de făurar, e un nume pe care un parfumier bun chiar ar putea să-l folosească!
    ”In amintirile mele, faurarul miroase a zapada si a nerabdarea de a veni anotimpul florilor. ”!
    Așteptăm cu dor Primăvara, cel mai minunat anotimp!
    O zi superbă îți doresc! :)

    ReplyDelete
  4. Frumos, draga mea.
    Tina, vei scrie din nou cand vei putea. Cred ca avem cu totii perioade in care ni se intampla "ceva". Probabil un ceva specific fiecaruia...
    Primavara aproape vesnica de la voi trimite-o la mine :) Te imbratisez si-ti multumesc pentru ghioceii suavi. Seara placuta sa ai! :)

    ReplyDelete
  5. Ce bine ca ai revenit! cu miros de primavara! :) vrei sa trimit zapada la voi? :)

    ReplyDelete
  6. Multumesc pentru ghiocei! :)
    Scurt si cuprinzator: Faurar miroase a zapada! De acord! :) Si eu astept venirea Primaverii, cu florile ei parfumate, dar fiecare anotimp are farmecul sau, rolul sau asa ca am rabdare si ma bucur de spectacolul fiecarui anotimp! Daca vreun anotimp isi prelungeste sederea prea mult atunci... "ma cert" cu el, pentru ca-mi pune rabdarea la incercare! :)
    Zile fericite iti doresc!

    ReplyDelete
  7. Nu îmi place să scriu la comandă, deşi temele cluburilor ...de prin virtual par să mă contrazică. Ştiu că având termene ofertante, mă pot desfăşura cum vreau şi când vreau şi chiar deloc. Scrie doar ce vrei, cum vrei şi când simţi. Asta înseamnă să-ţi FĂUREŞTI locul tău perfect, tot timpul. După cum văd, lumea te iubeşte şi te aşteaptă. Deunăzi am întrebat o bloggeriţă unde s-a ascuns. Mi-a răspuns genial: Nu m-am ascuns! Ghiocesc! Aşa ai ghiocit tu azi pentru noi: cuvinte făuritoare!

    ReplyDelete
  8. Doamne cit de frumosi sunt!

    ReplyDelete
  9. Ai "hibernat" fericitå de ai apårut brusc, o datå cu ghioceii si primåvara si mai ales scriind atat de frumos

    ReplyDelete
  10. Hehe, eu chiar speram sa nu postezi comentariul anterior, de-asta si spuneam ca nu se vrea a fi postat. :p Saru'mana pt urari si te tin la curent. Pupici!

    ReplyDelete
  11. @Crengu
    Mi-a fost prea drag mesajul si pentru ca am vrut sa-ti raspund. Asta e motivul publicarii, dar l-am facut nevazut si ramane intre noi.

    ReplyDelete
  12. si ce broscuta simpatica ne ureaza bun venit!!!

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti