Sunday, September 22, 2013

Noi doi si restul lumii

Ma uit la poze vechi si realizez ca am trait atatea momente impreuna. Momente frumoase, momente de neintors. Sunt atatea lucruri noi pe carea le-am facut pentru prima data, alaturi de tine, incat, as vrea sa dau timpul inapoi ca sa le mai simt odata mirosul. Ma simt fericita ca imi pot oglindi chipul in ochii tai verzi si limpezi, ca imi pot alina agonia in bratele tale blande si puternice, ca zambetul tau imi lumineaza gandurile care imi tulbura zenul si ca alaturi de tine, lucrurile sunt mereu noi...


Lucrurile noi si vechi savurate impreuna, deopotriva miros a inceputuri. Primul miros de shaorma, l-am simtit alaturi de tine, cand ne-am intalnit pe scarile Facultatii de Economie si m-ai intrebat daca mergem sa mancam ceva. Ne cunostean de cateva zile, eram infometata, dupa ore si nestiind orasul, am acceptat. Miros greu de cartofi prajiti, stins in sos de tzatziki.

Mirosul marii era pentru mine un lucru nou si necunoscut. Alaturi de tine, mi s-a imbibat in respiratie, clatindu-mi plamanii de praful orasului. Parfumul ei revigorant si vioi, de un albastru infinit, m-a facut s-o iubesc in fiecare vara, alaturi de tine.

Era o zi umeda de februarie. Zapada se topea sub talpa schiurilor. Si muntele vazut prima data de aproape mirosea a ceva nou, un miros curat, reconfortant, lemnos, de brad si lichen, miros pe care il asociez cu parfumul Eau des Merveilles, creat pentru Hermes de catre parfumierii Ralf Schwieger si Nathalie Feisthauer in anul 2004. Parfumul e o explozie de energie pozitiva. Vetiverul, lichenul si mirosul special de cedru ii da un caracter vibrant si racoritor ca note de baza, insa portocala, lamaia, ambra si piperul iti incanta simturile ca o briza calda de vara.


Mirosul pub-ului englezesc l-am simtit prima data tot fiind cu tine. Implineam doi ani de cand tot experimentam mirosuri de lucruri noi impreuna. Acolo mirosea a bere si a lemn. In jur o lume straina si simteam ca suntem Noi doi si restul lumii. Ne-a placut. Am revenit si nu ne-am mai dat dusi.

Si aroma propriei case am savurat-o impreuna, atunci cand mirosul de curat si nou al peretilor si-a intampinat stapanii. Sa devenim proprietarii acelor pereti era un lucru cu totul nou pentru noi. Mirosea a bucurie si a "in sfarsit un loc al nostru". Acesta e cel mai ametitor parfum, pe care, insa, inca, n-am apucat sa-l respiram din plin.

Alaturi de tine, am experimentat cele mai fine mirosuri de lucruri noi si continui s-o fac. Mereu si mereu, acestea imi incanta simturile, invaluindu-le in amintiri placute care peste ani vor deveni niste povesti spuse nepotilor, in serile cand ii voi mangaia pe crestet si ii voi saruta de noapte buna. Acel moment, probabil, va deveni un alt moment de neintors, nou si totodata vechi.

Astazi condeierii povestilor parfumate scriu o noua fila. De data aceasta, este vorba despre tema aleasa de Sonia, Parfumul lucrurilor noi. La Mirela, gasiti si alte povesti parfumate a lucrurilor noi.

12 comments:

  1. De fiecare dată scrii emoționant și minunat despre iubirea voastră! Și cum ai putea altfel, când alături de omul drag ai cunoscut cele mai minunate clipe, cea mai parfumată fericire, cele mai prețioase momente și atât de necesarul loc al tău, al vostru, casa voastră cu miros de Nou. Iubirea voastră e mereu nouă, și știu că așa o vei menține, cu inima ta uriașă. Îți doresc ca printre poveștile spuse nepoților să fie și superbele rânduri parfumate atât de bine de condeiul tău! Parfumurile Casei Hermes sunt o încântare toate. Pe toate le iubesc. Și chiar dacă pe acesta nu îl știu decât din citite și văzute, am convingerea că este printre cele mai bune, apreciind enorm că i-ai descris și notele componente și deja am o idee despre frumusețea lui. O duminică cu parfum de Nou îți doresc! :)

    ReplyDelete
  2. Cat romantism, O POVESTE frumoasa, care suna mai degraba a declaratie de dragoste!

    ReplyDelete
  3. Frumos! Parfumul lucrurilor tale noi are aroma iubirii, iar intensitatea ei sper să te ţină cât pentru toată viaţa! :)

    ReplyDelete
  4. O declaratie de dragoste cum nu se poate mai frumoasa!

    ReplyDelete
  5. Cred ca tema povestii parfumului de nou ar putea sa fie si povestea omului drag alaturi de care impartim bucuriile si nu numai.Povestea ta mi-a adus aminte de inceputurile casniciei mele si-ti multumesc.

    ReplyDelete
  6. Iti doresc ca iubirea voastra sa poarte mereu parfum de nou !
    Frumos articol, felicitari !

    ReplyDelete
  7. Tina draga, uneori aproape ca nici nu mai conteaza restul lumii cand doi oameni se au unul pe altul si se iubesc in felul in care o faceti voi.
    Nu stiu de ce, acum, cand scriu, am senzatia de deja-vu... Chiar nu stiu....
    Ai scris superb, asa cum a mai spus cineva, seamana foarte bine cu o frumoasa declaratie de dragoste. Cea mai frumoasa.
    Va doresc sa va iubiti cat toata viata!

    ReplyDelete
  8. Nu stiu cine mi-a furat comentariul si imi e peste mana sa il mai scriu o data.
    Spuneam ca nu suport mirosul de shaorma, dar sunt incantata de aromele caselor noi, despre care ati povestit voi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu stiu cine l-a furat, in spam nu este. Stiu ca nu-ti place shaorma, am amintit asta si in postarea din 13 septembrie "Un nou atentat". Mirosul de casa noua, de casa renovata, in general, imi da o stare de confort.

      Delete
  9. O minunata si veritabila declaratie de dragoste publica! :)
    Fie ca iubirea voastra sa poarte mereu si mereu parfumul de nou si toate amintirile sa fie la fel de frumoase!
    Zile fericite iti doresc!

    ReplyDelete
  10. Uite multe lucruri noi traite impreuna ... parca isi dubleaza "aroma" in timp ... Atat de multe "noi inceputuri" si prime dati te leaga de persoana care este alaturi de tine. Iti doresc sanatate si putere de a continua sa experimentezi lucrurile noi alaturi de sotul tau :) :*

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti