Saturday, February 9, 2013

Filme de duminica: Silver Linings Playbook si Les Miserables

    In urma cu cateva zile am zis hai sa ma uit la film si m-am uitat, impreuna cu sotul si un pahar de vin rosu intre noi.

    Despre Silver Linings Playbook nu pot sa zic decat ca l-as mai revedea odata si asta spune totul. Va jur ca pe tot parcursul filmului, zambetul nu s-a sters de pe fata mea si al sotului. Nu e vorba de o faza anume ci tot filmul e o poveste amuzanta si nu, nu este de la pahar cu "portiune magica". Protagonistii si-au jucat rolurile atat de bine incat cred ca ar merita sa ia si Oscarul, pacat ca Brandley Cooper concureaza la categoria Cel mai bun actor in rol principal cu Hugh Jackman care il interpreteaza pe Jean Valjean in Les Miserables. Chiar daca Cooper a facut un rol de exceptie inclin sa cred ca actorul care la interpretat anterior  pe Wolverine a avut un rol mai dificil in Mizerabilii si l-a executat fara cusur.
Oricum n-ar fi, povestea si jocul actorilor din Silver Linings Playbook isi merita din plin nominalizarile la Oscar.
Are un final fericit si de ce nu previzibil, dar ce mai conteaza daca filmul, per ansamblu, iti da o stare de bine, relaxare si confort. In plus, toata lumea iubeste finalurile fericite care nu te lasa in prea multa ceata. In viata anosta a erei in care traim avem nevoie de finaluri fericite, de o doza mare de optimism intr-o lume nebuna, la propriu si la figurat, de incredere, de a invata sa trecem peste vulnerabilitati. Acest film le are pe toate si sunt convinsa ca veti gasi propriile motive sa indragiti acest film.

    In acelasi context am urmarit si Mizerabilii, musical-ul facut dupa romanul cu acelasi nume a lui Victor Hugo, o carte de exceptie si un film extraordinar. Nu pot sa zic ca sunt un fan al musical-urilor, insa acest film mi se pare tocmai potrivit pentru acest gen. E un film trist, insa facut atat de bine incat poti canta si plange odata cu actorii. Anne Hathaway are probabil cel mai dificil rol din viata ei, iar producatorii au facut, de departe cea mai buna alegere. Nu cred ca are concurenta la Oscar la categoria Cea mai buna actrita in rol secundar.
O capodopera de film, atat scenariul cat si distributia si mai ales coloana sonora. Nu pot sa-mi scot din minte versurile dintr-o scena de la inceputul filmului :"Look down, look down..", atunci cand Valjean se afla in arest. Acest film ne scoate din monotonia ultimilor ani in care s-au facut numai filme despre invazii si extrateresti, prea multe SF-uri si prea putina calitate. Chiar daca va sperie faptul ca e un musical, va indemn sa mergeti sa-l vedeti. Nu veti regreta

    Vizionare placuta!



No comments:

Post a Comment

Zi-mi si mie la ce te gandesti