Friday, May 24, 2013

Dependenta ma baga in sevraj

Pe geam se preling siroaie de lacrimi, cerul e trist astazi. La fel e de o vreme. Nu stiu ce ar putea avea, ce nu-i place, de ce e atat de trist. Mi-e dor sa-mi zambeasca larg, cu tot albastru infinit, iar razele cu degetele lor calde sa-mi mangaie pielea, dandui o nuanta usor ciocolatie.


Cand sunt trista plang, cand mi-e greu in suflet plang. Plansul scoate tot cei negativ, ganduri triste, doruri, nemultumiri, nervi, suparari. Fiecare lucru negativ il simt cum se prelinge pe obrazu-mi. La fel ca ploaia pe geam. Asa ma descarc eu, ma eliberez, imi revin. Plansul e o terapie, nicidecum un moment de slabiciune. Un fel de zen. Uneori lacrimile le simt fierbinti, ca si cum mi-ar arde pometii. Cred ca-i de la intensitatea gandurilor de care vreau sa scap.

Simteam nevoia acestei terapii, pe care n-am mai folosit-o demult, iar ploaia mi-a adus-o plocon. Nu, nu sunt trista, nu am nici motive acum, nici nu plang acum, dar ma simt abandonata, abandonata de soare, de vreme frumoasa si calda, de vara si flori, de zambete si pantaloni scurti.

Cat am asteptat primavara... Si ce am asteptat-o! Cand a venit, am primit-o cu atata drag, cu atata veselie, nici in cuvinte nu incape. Soare, flori, mirosuri ademenitoare si fermecatoare, pline de amintire si iar revin la soare. M-am bucurat din plin, dar nu suficient. Savuram fiecare strop de lumina cald care imi atingeau fibrele sufletului. Ziceam ca nu a fost suficient. Nu, nu a fost. Decat trei saptamani, atat a durat. Atat a durat perioada pantalonilor scurti si a bluzitelor inflorate, a rochitelor flu-flu si a ochelarilor de soare. Aveam mereu cu mine cel mai important accesoriu - zambetul. In acele saptamani am fost in extaz, insa a venit Pastele si odata cu el revenirea la toamna tarzie si rece caci doar asa pot sa numesc aceasta luna mai din Marea Britanie. E toamna in luna mai.

Ce as putea sa adaug despre Marea Britanie? Nimic decat stiti deja, referitor la vremea de aici. Sunt mega cunoscute ploile si vremea schimbatoare, dar parca niciodata n-a fost atat de ploiasa si rece luna mai, luna florilor si a zambetelor larg intiparite pe chip. Am doua saptamani de cand am revenit de la soarele cald de acasa si nu au fost decat doua zile in care sa nu fi cazut macar un strop. Doua dimineti de duminica mai exact, caci odata cu dupa-amiaza a revenit si plansul cerului.

Imi e trist si ma incearca o usoara depresie. Sunt dependenta de soare, ceea ce imi lipseste aproape cu totul aici. Cred ca daca mai continua ploile voi intra in sevraj si fereasca sfantul sa nu am soare. Il cumpar de pe ebay, ca tot e la moda sa cumperi lucruri de acolo.
Nu a mers nici cu incantantia pe care o rosteam, mica fiind, atunci cand aparea vreun nor de ploaie mai puternic si-mi intrerupea balaceala din lacul de langa padure "Doua bete in cruce/Ploaia se duce!".

Nu merge nimic. Cerul e foarte suparat. Ma intreb de ce...
Cu o randunica nu se face primavara, dar daca imi trimite-ti vreo raza la pachet poate ca va merge?!




12 comments:

  1. Si pentru mine plansul e o eliberare. Nici mie nu imi place vremea urata, ma indispune, asa ca te inteleg perfect. Capul sus, o veni si soarele prin Anglia.

    ReplyDelete
  2. Ți-aș trimite și mai multe raze de soare, chiar soarele tot ...dacă măcar s-ar arăta. Pană la ora 16.00 - toate bune și frumoase - acuma deja pare înnourat (iar). Dar, nici o problemă, se anunță caniculă și secetă ....Așadar poate facem un schimb, un troc: puțină ploaie pentru niște soare ---ceva mai încolo. :)) O zi frumoasă! (chiar dacă e ploioasă ....și păstreză zâmbetul!)

    ReplyDelete
  3. Meteo-sensibilitatea e o bolaă, să știi. O simt pe propria-mi piele. Iarna n-am vlagă...Prefer soarele. N-aș putea locui într-o zonă rece. Dar în Anglia ai noroc că nici iarna nu e grea. Bine că te-ai eliberat...Sper să iasă un soare auriu și luminos și să ne povestești despre asta. Te pup, să ai zile senine, draga mea! :)

    ReplyDelete
  4. Astazi aici a anuntat ca ploua....si a fost toata ziua soare! Frig,asa intre 0 grade dim. si +14 acum) dar soare!
    Asa o sa fie si la tine maine! Ai sa vezi! :))
    pupici!

    ReplyDelete
  5. Am un soare foarte frumos la postarea de la Reflexii... Poate te ajuta :)
    Imi pare rau ca vremea e atat de urata incat aproape ca te impinge la depresie. Stiu ca asa e in zona aceea...
    Cat despre toamna-primavara englezeasca...eu se pare ca nu intrebam chiar in gluma saptamana trecuta "Se întoarce toamna?"... In unele locuri se intoarce. :(
    Nu lasa totusi vremea mohorata sa te doboare, sa te influenteze. Va veni curand si vreme mai buna. Si soare :)
    O seara placuta, Tina draga! Te pup! :)

    ReplyDelete
  6. Asta denotă multă sensibilitate. E plăcut. O seară frumoasă. :)

    ReplyDelete
  7. draga Tina, as fi impachetat imediat toate razele de soare din curtea mea si ti le-as fi timis, dar... si la noi în oras, de o saptamâna, cerul e plumburiu, ploua în reprize si temperaturile oscileaza intre 3 si 12 grade! Trist de tot acest sfârsit de primavara! Incredibil! Dar... poate vom avea parte anul acesta de o vara lunga si buna! eu sper, tare tare sper, pentru ca si eu iubesc Soarele!
    te pup. Noapte buna!

    ReplyDelete
  8. Nu lasa vremea asta sa te doboare,nici sa te influenteze. Curand va veni vremea cu mult soare!
    O dimineata insorita iti doresc !

    ReplyDelete
  9. Uite aici o nominalizare, ca sa iti treaca tot cheful:)))
    http://367dezile.blogspot.ro/2013/05/versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  10. Pai da,stiu cum e.Am avut noroc la noi,a fost soare,a mai si plouat,dar deocamdata nu ma plang.Dar tot visez la o mutare prin sudul Europei intr-o buna zi :D Iti trimit si eu niste raze de la mine,mai reci,da' totusi,raze ;)

    ReplyDelete
  11. Tina, unde locuiesti in Anglia?
    Cred ca este una dintre putinele tari in care chiar nu m-as muta. Inteleg sa fie frig, inteleg sa ploua, dar sa se mai si opreasca uneori. Zilele astea pana si la noi e frig si urat... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu m-am mutat definitiv si nici din placere pentru ca detest vremea, dar uneori lucrurile nu depind exclusiv de noi. Oricum planurile mele de a reveni in orasul meu de suflet Pitesti, peste vreo 2 ani, raman neschimbate. Sunt multumita ca macar in weekend soarele straluceste nestingherit, de cateva saptamani, doar in weekend, dar ma umple de energie pe toata saptamana.

      Delete

Zi-mi si mie la ce te gandesti