Sunday, June 2, 2013

Help!

Dragilor, intrebare intrebatoare: ce floare este cea din poze sau ce planta e cea care face flori ca cele din poze? Nu, nu e concurs, nu va pun la incercare, ci va intreb ca necunoscatoare. N-am nici cea mai vaga idee si n-as sti cum s-o caut pe Google. Am vazut-o si am fotografiat-o pentru Weekend Reflections. Help!



O duminica frumoasa sa aveti!


15 comments:

  1. Nu stiu ce floare este, dar ai trezit in mine curiozitatea de a afla, asa ca ti-am sharuit articolul, poate gasim pe cineva mai priceput. Sunt uimitor de frumoase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc draga mea, sa vedem poate chiar gasim pe cineva priceput. Pe ei ma bazez, ca tare ma roade curioazitatea. Dar daca nu, ma bate gandul sa ma intorc acolo unde am vazut asa frumusete si sa bat la usa celor in gradina carora am gasit-o sa-i intreb pe ei. Desi cred ca o sa para tare ciudat pentru ei.
      Te imbratisez!

      Delete
  2. Misterioasa floare se numeste "Arzalee". Nu sunt eu cea cunoscatoare, i-am aratat poza mamei si mi-a spus!(eram si eu curioasa :) )

    ReplyDelete
  3. draga mea Tina, aceasta planta este un rododendron! e plina Europa de ei... si eu am in curte doua, una are flori roz, aproape identice cu florile prezentate de tine aici, si cealalta are flori mov.
    te pup. Duminica minunata iti doresc!

    ReplyDelete
  4. Este un rhododendron!
    Din întamplare am publicat si eu astazi o fotografie! :))
    Sa ai o duminica minunata Tian, pupici!

    ps. spune-mi cum e cu "concursul" vad ca ai 1180 de voturi, deci nu participi?
    pupici!

    ReplyDelete
  5. E foarte frumoasă, dar nu ştiu cum se numeşte.
    Am întâlnit şi eu una asemănătoare, dar pe alb.
    te-mbrăţişez cu mare drag! pup

    ReplyDelete
  6. Se numeste Azaleea japonica...i-am luat sotiei mele de ziua ei cadou. Bine denumirea stintifica e in latina si suna incurcat.

    ReplyDelete
  7. Deja ai aflat răspunsul :)
    Am mai văzut şi alb sau mov.

    ReplyDelete
  8. Nu am idee cum se numeste, dar vad ca lumea a raspuns pe aici :))

    ReplyDelete
  9. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cred ca sunt valabile amandoua variante si Azalee si Rhodondendon. M-am indragostit de floarea asta, cred ca am sa cumpar niste pui pentru gradina de acasa, e colorata, eleganta si vesela.
    Va imbratisez!

    ReplyDelete
  10. buna seara Tina!am nimerit si eu pe blogul tau care mi place f mult ...Floarea e o azalee eu am una pe roz ..sa stii ca sunt f pretentioase ...infloresc in mai iunie ..terenul trebuie sa fie mereu umid ...temperatura moderata Pupici de la Daniela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh de aia, Anglia e plina de aceste flori, iar in Romania/Moldova n-am vazut deloc.
      multumesc Daniela, pentru vizita. Te mai astept!

      Delete
  11. E frumoasa oricum s-ar numi ea!
    O zi buna!

    ReplyDelete
  12. E foarte frumos. Intr-adevar e un rhododendron, nu o azalee desi de multe ori sunt confundate. E chiar o specie cu nume ales, al marelui medic Albert Schweitzer. Iata informatii aici:
    http://www.stervinou.fr/c8a429-rhododendron_rhododendron_albert_schweitzer.html
    O saptamana frumoasa, Tina! Te pup! :)

    ReplyDelete
  13. din cate am inteles e un fel de frate cu indepartat cu bonsaiul..acestei plate i s emai spune si trnadafir d emunte si e originar din japonia ..

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti