Tuesday, December 23, 2014

Cadoul de la Mosul, era sa fac infarct

Ce cadou iti doresti de Craciun? Pe mine ma omoara intrebarea asta, habar n-am. Primul lucru care imi vine in minte sunt carti. Romane, de bucatarie, stiintifice, oricare. Chit ca nu le citesc pe toate, sa fie acolo. Poate o vacanta? Eh, da, mosul stie ce-mi doresc, totusi anul asta merge si un masaj la domiciliu, nazdravanul e prea mic ca sa-si lase parintii intr-o vacanta bine-meritata. Haine? Hmm, gusturile sunt diferite si e posibil s-o dai sau s-o dau in bara. Poate doar o pijama pufoasa or poate una sexy? Variante sunt. Biju? Eu nu prea port. Si daca port, argintul e de preferat. Tehnologie? Da da, merge, dar cam am tot ce-mi trebuie. Nu sunt fan "afoane" si "smartsunguri" si nici tablete. Anul trecut am primit un Nikon D3100, iar anul asta un Kindle in avans pentru ca am fost cuminte. E mai mult decat suficient. Uite, chiar acum cand scriam, m-am gandit ca mi-ar placea sa primesc ustensile de bucatarie, gen un mixer vertical din ala de face toata munca, numai pui ingredientele si stai si-l privesti. Deh, am imbatranit or poate doar am devenit mama si mi s-a trezit brusc instinctul de bucatareala.

Cu toate astea am scris si eu o scrisoare Mosului, da una imaginara, cu rugamintea disperata de a avea macar 6 ore neintrerupte de somn. N-am mari pretentii, macar sase. Ei bine, se pare ca Mosulica m-a auzit si mi le-a daruit. Ieri seara. Nazdravanul meu a dormit 7 ore continuu. Eu nu m-am mai trezit la chemarea lui ci inainte de a se fi trezit el. Ma uit la ceas, e 6 fara zece. Waaaa, pe bune? Si nazdravanul nu s-a trezit de pe la 11pm. Ciulesc urechile sa aud ce face. Nu-l aud. Ma ridic in capul oaselor si ascult mai atent. Nu se aude respiratia lui. Uf, inima incepe sa-mi bata cu putere. El doarme in camera de alaturi, de care ne desparte doar usa, usa e intredeschisa, tocmai ca sa-l aud. Camera noastra e slab luminata de o lampa, in camera lui intuneric.

Eram marcata de un reportaj despre doi bebelusi decedati in somn, medicii spunand ca s-au inecat cu propria voma, parintii ziceau ca e din cauza vaccinului primit cu o zi inainte. Gandurile mele deja erau negre, imi auzeam cu bate inima.

Ma strecor pe usa si ma aplec peste patut. Prin semi intuneric il vad cum doarme imprastiat ca de obicei, dar tot nu-l aud. Imi pun urechea foarte aproape de fata lui si atunci, in sfarsit, il aud respirand usor. Dupa aproape doua saptamani de sforait si smiorcait de la muci, parca prea linistit respira. Un fir de par de al meu ii gadila urechea si in acel moment isi intoarce capul spre mine, reaspira adanc si doarme mai departe. Ma indrept de sale si imi vine sa rad. Mi-a trebuit cadou de la Mosul, n-a ca l-am primit.

Ma strecor inapoi in dormitor si nu reusesc sa ma cufund in perna moale ca si il aud ca ma striga cu un ciripit linistit ca sa nu trezeasca toata casa, doar pe muma-sa. Ma frec la ochi si ma ridic. Gata cu somnul. Nazdravanul e lihnit.

15 comments:

  1. Sa mai zica cineva ca nu exista Mosu' ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se pare ca exista. Aproape ca ma indoiam si eu:)

      Delete
  2. Deci Mosul a venit cu un somn bun.Sa nu mai gandesti negativ niciodata! Un copil are ca pisica 9 vieti.De ce nu iti ramane in imaginatie ceva bun in legatura cu copilul?Fata mea, asa proceda si a fost afectata din cauza asta,degeaba ii zicem eu.Avea o varsta,34 si era exagerat de atenta.Copilul creste,e sanatos,te va rasplati cu nopti dormite si totul va fi frumos.Sarbatori cu bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De obicei nu gandesc negativ, dar cateodata ma mai ia cate o frica.

      Delete
  3. OOO, dar inseamna ca esti fericita posesoare a unui bebelin bun, care a dormit .... La mine, niciodata nu a dormit numai 5 ore consecutiv, dar cu un fatzait de am crezut ca se clatina patul :))

    Sa iti mai aduca Mosul cadouri de genul acesta si dupa ce trece Craciunul. Dra fara sperietura.

    Sa aveti sarbatori linistite, frumoase si pline de iubire! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Alexandra, sper sa ma obisnuiesc cu somnul lung:))

      Delete
  4. Iuuuuui dar stii cate de-astea am facut eu?:))))) si noi l-am culxat pe bebe in camera lui dinainte sa faca 6 luni.
    si aveam cosmaruri, scenarii fanteziste, dar tremuram la ganduca il lasam singur
    pana a luat Vlad un baby phone si m-am linistit brusc!il auzi si cand se intoarce de pe o parte pe alta!
    Dar tb sa recunosc ca e cadou pe cinste!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi avem baby phone, dar il folosesc rar cand sunt prin gradina. Da stiu cum e cu cosmarurile si cu scenariile fanteziste. Cateodata imi imaginez cu sare din patut, iar el nici in fund nu sta:)))

      Delete
  5. Cel mai frumos dar! :)
    Sărbători cu bucurie, draga mea!
    Vă îmbrăţişez cu mare drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumin Anastasia.
      Craciun de poveste si tie!

      Delete
  6. Craciun fericit si sarbatori pline de armonie si lumina! Si multe daruri sub brad pentru Praslea cel Voinic! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avem, avem, cadourile nu mai incap sub brad.

      Delete
  7. Cred si eu ca era lihnit dupa atata somn! :)) Cu Matei n.am avut parte de asa ceva, cu Miriam insa din plin. In spital, intr.o noapte, mi.a dormit 5 ore de nu.mi venea sa cred. Si apoi acasa, din cand in cand, mai trantea cate.o fericire din asta. De cand i.au dat primii dinti, insa, se rezuma la 2-3 ore, insa e bine si asa. Frate-sau se trezea si din jumate in jumate de ora! La cat mai multe astfel de cadouri! Sa fiti sanatosi si bucurosi!

    ReplyDelete
  8. Sarbatori fericite pline de bucurii, sanatate si multa liniste.

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti