Monday, July 22, 2013

Micul Print

Tara care ma gazduieste, Marea Britanie, sarbatoreste, in acest moment, nasterea primului fiu al printului William si al ducesei Kate. E un baiat, deci un mostenitor, un nou mostenitor. Viitorul rege s-a nascut astazi, la ora 16.24 p.m. ora Londrei si cantareste 3,800kg.


Foarte curios este faptul cum a fost anuntata familia regala, apoi supusii coroanei britanice. Imediat dupa nastere, a fost scris un certificat, in care se confirma sexul, greutatea copilului si ora nasterii. Acest certificat este trimis sub excorta la Palat, unde sunt informate rudele, incepand cu Regina Elisabeth a II-a. Apoi certificatul este pus in curtea palatului pe un panou. Din acel moment, informatia despre nasterea unui nou membru al familiei regale, devine publica. Sigur ca printul William si-a informat familia si prin telefon.


Mie nu-mi ramane decat sa ma bucur alaturi de ei. Sa le fie sanatos bebelusul regal si sa le aduca bucurii, lor, dar si noua. Si poate ca aceasta fericire a lor, a tuturor britanicilor, sa-i faca mai ingaduitori cu romanii, cu romanii care sunt oameni, nu cu cei care merita un loc la racoarea gratiilor.

Sa traim in pace!

Surse poze: google.co.uk

9 comments:

  1. Interesanta forma de a anunta nasterea bebelusului! Dar e "ditamai" baiataul! Sa le traiasca "micul print"!

    ReplyDelete
  2. La discutia pe tema asta in casa,nepoata mea intreaba;printesele unde sunt?

    ReplyDelete
  3. sa fie sanatos ! si mintos :)

    ReplyDelete
  4. si eu, cu familia mea, am asteptat cu curiozitate si multa bucurie nasterea copilului ... multa sanatate micului print, familiei, englezilor si, bineinteles, tuturor romanilor - oriunde s-ar afla ... pace!

    ReplyDelete
  5. vuieste toata lumea :) Este evenimentul verii!
    în sfârsit si un printisor, ca în ultima vreme, în familiile regale s-au nascut doar fetite.
    Sa fie intr-un ceas bun!

    ReplyDelete
  6. In curand se va naste un "printisor' si in familia lui Basescu. Oare tot asa mare bucurie o sa fie?Eu, una, ma cam intristez ca i se imprastie samanta... Dar adevaratului printisor de azi ii doresc sanatate, intelepciune si sa domneasca intr-o lume mai buna.

    ReplyDelete
  7. Sa le traiasca si sa fie sanatos! Ii inteleg pe englezi, pe romanii care traiesc acolo, dar nu reusesc sa pricep entuziasmul celor care nu au nici cea mai mica legatura cu Marea Britanie... Vuia facebook-ul de parca s-ar fi nascut un extraterestru... :)))

    ReplyDelete
  8. Sa creasca mare si sa speram ca va fi un demn urmas al casei regale.
    Sunt curioasa ce nume va primi. :)
    Si sa fim sanatosi si noi, sa ne putem bucura de diverse bucurii si evenimente ca acesta.

    ReplyDelete
  9. acum stim si cum îl cheama :) Royal-baby a primit numele George Alexander Louis. Frumos nume!

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti