Thursday, June 13, 2013

Mesaj de pe Terra ajuns viral in spatiu

Nu stiu cum si din ce cauza, de fiecare data cand stau relaxata pe marele tron, imi vin ideile una dupa alta si ma invaluie in inspiratie. Fix atunci cand n-am pix si foaie si nici telefonul mobil nu-l am cu mine. In sala tronului, niciodata nu iau telefonul, pentru ca am patit odata, de fapt de doua ori, sa-mi cada din buzunar.

Prima data, cand mi-am luat eu mobil (nu pe banii mei), o caramida din aia foarte de fitze la vremea ei. Si eu, cu ifose, ca am telefon mobil, da Domnul si ma duc intr-o excursie. La un moment dat, Nenea Soferul, opreste  IN SFARSIT, autocarul pentru fiecare de sedea cu dintii inclestati. Eu, prima, sar din autocar si dai fuga spre  wc. Intru si dau de un wc din ala ca din fundul curtii, cum se zice, doua scanduri inguste pe care sa-ti incapa, la fix, piciorul de 37. Nu stiu ce-or fi facut aia de traiesc pe picior mare si lat, dar n-a fost treaba mea.

N-am apucat sa-mi fixez bine piciorul pe scandura si aud stiobalc. Fac ochii mari si ma sageteaza un gand. Bag mana in buzunarul de stiam ca tin telefonul ce tocmai facuse stiobalc. Cred ca m-am facut galbena la fata, sau rosie sau neagra, or verde, or toate odata... Trag repede nadragii si incerc sa ma holbez printre scanduri sa vad daca mai exista vreo sansa. Nici una nu era acolo, nici macar una. Ma intorc, ma sucesc, aproape cad dupa telefon si dau sa ies. Imi amintesc scopul care ma aduse acolo si intru din nou. Gandul cum sa fac sa-mi readuc telefonul in buzunar nu ma lasa.

Unica solutie a fost, dupa doua-trei injuraturi in gand,sa ma resemnez cu gandul ca poate or veni niste extraterestrii curiosi si or face niste sapaturi stiintifice si poate, intamplator or da si de telefonul meu. Or rade ei de tehnologia invechita pe care or fi gasit-o si s-or gandi la mine.

Sa-mi gaseasca telefonul meu norocos, niste extraterestri ciudati, ar fi chiar o onoare. Sa incerce ei, asa, sa rascoleasca prin agenda telefonului, or prin mesaje, analizand informatiile. Mesaje de amor adolescentin, mesaje de la mama cu "treci imediat acasa!", iar mesaje de amor adolescentin si iar mesaje de amor adolescentin, ar fi mana cereasca pentru cercetatori, ce sa mai. Asta in cazul in care or avea ei asa tehnologie incat sa poata extrage datele de pe un telefon old fashion, imbibat bine in amoniac. Si cum sa nu aiba. Imi si imaginez cum, pe retelele lor de socializare gen facebook.univers, se da like dupa like la mesajele mele pretioase, apoi apare la stiri informatia cum a devenit viral, o descoperire stiintifica facuta pe o planeta tare indepartata.

Asa a fost prima oara, a doua oara a fost vorba de un telefon micut, cu clapeta, tare drag mie. A cazut in wc. Am bagat mana, cu o strambare din nas si l-am scos, l-am spalat bine la chiuveta si l-am pus la uscat. Inca il mai am, dar nu-l mai folosesc demult. Cred ca o sa-l inramez, caci a fost primul telefon cumparat pe banii mei. Dupa ce am patit-o si a doua oara, nu mai intru in wc cu telefonul.

Si uite asa, am ramas, fara suport de scris gandurile, cand imi vine si mie, in sfarsit, inspiratia.




11 comments:

  1. Eu zic sa faci la wc, asa cum era pe vremuri la condica de sugestii si reclamatii la magazin! :))
    Agati niste foi de hartie într-un cui si legi cu sfoara de acel cui si un creion! :)))))
    Ce zici de idee? :)))))))
    pupici, seara faina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ideea cu sfoara e tare buna, ca de cate ori am lasat un pix in baie, niciodata nu le-am gasit cand mi-o trebuit.
      Hug!

      Delete
  2. Tina...mi s-a intamplat si mie...in wc-ul de la facultate (ca pedeapsa,probabil,ca chiuleam de la ore)...am bagat mana si l-am recuperat rapid...8))
    Am scos imediat bateria...si dupa ce a stat la uscat 2 zile pe calorifer...telefonul meu a inviat...si a mai lucrat miai mult de 1 an dupa ''eveniment''.8)

    Iar pentru inspiratiile din sala tronului, sotul mi-a instalat priza ...ca sa nu raman fara baterie la laptop...8)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alinush, cand ma mut si eu la casa mea, neaparat o sa pun o priza pentru leptop si un raft special ca sa nu mai trag mata de coada alta data.
      Nici nu vreau sa-mi imaginez cum ai scos telefonul din wc de la facultate, la ce "curatenie" e acolo. Al meu a cazut in wc-ul meu, deci stiam unde bag mana.

      Delete
  3. Si unei colege de-ale mele de prin liceu i s-a intamplat sa-i cada telefonul in wc, dar sa stii ca i-a mers. Norocul ei, nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vezi, a insemnat noroc. Eu nu-mi amintesc ce s-a intamplat dupa, imi amintesc doar ca am fost suparata vreo luna ca nu am avut telefon.

      Delete
  4. Eu am mereu in baie macar o revista de sudoku si un pix, asa ca ma folosesc de ele. Orice spatiu alb, oricat ar fi de mic, are cate o notita, o idee ce asteapta sa ajunga pe blog. :))
    Am avut si eu o colega de munca ce obisnuia sa plece la baie cu telefonul. La fiecare trei zile il scapa in wc, dar extraterestrii nu vor pune niciodata mana pe telefoanele ei, ca le-a recuperat pe toate. :))
    Eu am scapat odata salariul in wc. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am si eu reviste si sudoku, dar marea problema e unde dispare mereu pixul sau creionul. La mine pixurile si agrafele le cumpar la kg:)) si in cateva zile se evapora toate de nu mai gasesc nici unul cand am si eu nevoie.
      Salariul?:)))Buna treaba.

      Delete
  5. Tina, ești amuzantă, am râs de pățania ta, cu toate că nu era tocmai o bucurie, dar ai un fel al tău de-a scrie, care mă cucerește. Cât despre agrafe, pixuri, chiar și forfecuțe, elastice de păr, etc, nici vorbă să le găsesc! În fiecare an pierd cam 5 lingurițe. Acum cred că dezleg misterul: ai mei mănâncă iaurt cu fructe și lasă lingurițele înăuntru. Eu le strâng în viteză și le fac vânt la gunoi, așa că...extratereștrii au o grămadă de lingurițe! Te pup, o zi frumoasă! :)

    ReplyDelete
  6. M-am liniștit de tot la gândul că nu numai apartamentul meu e o gaură neagră. Pixurile astea or avea fixațiile lor, mai știi?! :)
    Altfel, n-aș putea să-mi scriu gândurile pe telefon, îmi uit ideea până tastez câteva litere. Nici tableta nu m-a ajutat, deși am luat-o special. Laptopul rămâne șeful. De-aia am pierdut o groază de idei. Sper că s-au conservat pe undeva... :)

    ReplyDelete
  7. :) Nu stau pe-acolo, prin sala aia, decat absolut strictul necesar asa ca n-am timp sa-mi vina idei :)) Asa ca nici suport pentru ele n-am, nu m-a preocupat.
    Din fericire n-am scapat vreun telefon in WC inca. Pe jos doar, asa, pe asfalt, pe beton, pe pamant...si inca n-am spart vreunul. Cred ca am fost norocoasa ori ele au fost bunicele. La unul singur s-a spart un mic piciorus al carcasei intr-un accident care a fost culmea, pe parchet. Drept urmare nu-i mai statea bine carcasa...am fixat-o o vreme cu putin scotch :))
    Pai asa trebuie sa faci: un caiet si un pix cu sfoara :)

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti