Monday, March 3, 2014

Blond de 1 martie

Sambata, de 1 martie, n-am putut sa stau in casa.
Dimineata, cu ochii clipocind de somn, aud cateva batai in geam. Aratarea aia de afara era atat de frumoasa, cu pletele-i aurii. Mie imi plac mai mult brunetii, dar ala, va jur, ca era splendid, asa blond cum era. Se uita la mine cu privire ademenitoare si ma indemna sa ies afara. Parca nu l-as refuza, dar cand ma gandeam ca saracu' barbatul meu e la serviciu, mai ca as fi stat inchisa in casa de ciuda.

Brusc imi amintesc ca stabilisem sa ma vad cu cineva. Reintalnire dupa 6 ani. Il rog, din ochi, pe blond sa ma insoteasca ca doar n-oi merge singura. In jumate de ora il iau de brat pe blodul meu si plecam impreuna la intalnire. Ajunsi la mall stabilesc cu blondul sa ma astepte pe undeva pe afara, ca intalnirea ce urma, era, asa, ca intre fete, iar el nu era invitat. A fost o dupa-amiaza minunata, fetele au fost extraordinare. Barfe nevinovate, povestiri, intamplari, amintiri, zambete si prajituri. Ce mai, un 1 martie, cum demult nu mai traisem. La un moment dat a trebuit sa-mi iau la revedere de la fete, desi as mai fi stat. Imi placea compania lor.

Cand sa plec acasa, blondul era de negasit. N-a mai avut rabdare sa ma astepte. E adevarat, ma cam lungisem cu intalnirea la mall, timpul a trecut pe neobservate, se cam lasase seara si frigul. Ma intalnesc cu sotul in oras si plecam impreuna acasa. Cate flori am primit in ultimile luni raman si eu uimita, dar tocmai in acea zi, pauza. El stie ca de 1 martie traditia e sa-mi dea un buchetel de ghiocei, dar saracul imi jura ca in florarii n-a gasit, iar prin gradini, inclusiv a noastra, ghioceii de mult nu mai sunt. Asa am ramas eu fara ghiocei de 1 martie, dupa 8 ani de zile.

Nu m-am bosumflat ca stiu ca a avut intentia, insa gandul mi-a zburat la blondul cel frumos. Cred ca de ciuda a furat ghioceii. Toata iarna, desi a fost scump la vedere, s-a simtit prezenta lui, chiar si dupa stratul gros de nori. El e de vina. El a furat ghioceiii. Cu toate astea, nu pot sa ma supar pe el pentru ca imi place cand e prin preajma, imi place sa-mi mangaie fata in fiecare dimineata si sa ma incarce cu vitamina D. Si doar el imi poate bate in geam ca eu stau la etaj si n-am balcon. Blondul asta are capacitatea sa urce cat de sus vrea, pe cand Romeo al meu intra pe usa ca tot omul normal. Ce sa caute pe balcon cand are usa si scara. E adevarat, cateodata arunca cu pietricele in geam pentru ca-si mai uita cheia acasa, dar n-are el motive sa se catere tocmai pana la geam.

Romanticul meu, cu mii de raze in evantai, imi insenineaza diminetile si ma face sa zambesc cand apare la geam, obosit din cauza luptei cu norii astia britanici care nu-l lasa nicidecum sa rasfete oamenii. Iar eu ii zambesc dulce si lenevesc in pat ca o pisica, caci nu ma grabesc nicaieri.

Si cu toate ca n-am primit ghioceii obisnuiti de 1 martie, ziua a fost minunata, de dimineata si pana seara, cand dupa cina, eu si Romeo am adormit dusi, el obosit dupa munca, eu dupa iesirea in oras. Ca de, cine a zis ca e usor sa te plimbi prin mall, e chiar obositor.
Din pacate, blondul s-a suparat ca l-am lasat sa astepte prea mult si de doua zile nu mai apare. Incerc eu sa-l momesc weekendul viitor. N-are incotro, doamnele trebuie rasfatate de ziua lor.

Va doresc o primavara insorita, plina de vioiciune si zambete! Nu numai doamnele ci si domnii.

17 comments:

  1. La noi Blondul nu a fost asa darnic, asa ca imi e dor de el. Sa ai o primavara plina de bucurii si iubire cat cuprinde!

    ReplyDelete
  2. Eu cred că trebuie să zâmbești în fiecare zi. Se va îndrăgosti de zâmbetul tău și te va îmbrățișa chiar de dincolo de nori și zări. Iți mai sugerez, mai spre asfințit, când vei vedea că-i puțin adormit, să-i tai o buclă din șuviță strălucitoare, să o ascunzi în buzunarul de la suflet, în iris, sau după un zâmbet. Vei avea în fiecare zi soare.

    ReplyDelete
  3. Al nostru e batos.S-a ascuns si se zice ca apare dupa 16 martie.Cam mult.O sa-i dau eu sotului tau un buchet de ghiocei, mai am in gradina,sa nu rupeti traditia.O saptamana linistita!

    ReplyDelete
  4. @Maria Calin
    Cat de frumos ai vorbit. Asa voi face!

    ReplyDelete
  5. Blondul meu e cam scump la vedere, nu l-am mai zarit de cateva saptamani. Ufff. :( Se anunta, oricum, o primavara ploioasa si racoroasa.
    Dar, in paranteza fie spus, si mie imi plac brunetii, insa pentru blondul asta am o simpatie speciala. :)) :D
    Primavara senina, cu multa iubire, bucurii si zambete, draga Tina. :*

    ReplyDelete
  6. Pe aici blondul apare si dispare ...de 7 ori pe zi. Nici nu mai stiu cand sa ies. Ma imbrac, si pana sa ies pe usa incepe ploaia.
    O primavara faina si tie Tina!

    ReplyDelete
  7. O primåvarå in care "blondul" så se arate cat mai des :-) si sotzul cu cat mai multe flori si bucurii ;-)

    ReplyDelete
  8. O primavara calda si plina de bucurii sa ai si tu:)

    ReplyDelete
  9. :) De la inceput ma gandisem ca e Soarele :) Imi place cum l-ai personificat.
    Daca la tine a venit de 1 Martie, la noi nici gand. De cateva zile e o vreme inchisa de-mi vine sa stau doar inchisa in casa.
    De trei zile ploua aproape continuu...si inca nu se arata semne ca va fi mai frumos. Frig nu prea este dar ....parca preferam niste mangaieri blonde :)
    O primavara calda si frumoasa sa ai!

    ReplyDelete
  10. Cred ca a sarit garla blondul si sa stabilit pe aici pe la mine ca tare ma mai rasfata ssi-mi da trezirea de dimineata! Mereu arunca cu pietricele in geamul de la dormitor, ca tot este orientat spre rasarit! :))

    ReplyDelete
  11. trimiti Blondul la plimbare si pe la noi? poate il impartim frateste! :)

    ReplyDelete
  12. Va dorim o primavara frumoasa plina de soare, sanatate si multe realizari. La Multi Ani!

    ReplyDelete
  13. Când Blondul e Soarele, cum să nu fie cel mai frumos?! Eu sper să te mai caute, să te mai însoțească, iar asta cât de des! Să ai o primăvară minunată dragă Tina, să fie soare și fericire! Cu drag! :)

    ReplyDelete
  14. Mă crezi că de câte ori îmi propune Macho să ne mutăm la Londra, mai în glumă, mai în serios, - vacanța noastră pe-acolo ne-a picat cu tronc, eu mă gândesc doar la blond și la cât de scump e la vedere?! N-aș rezista psihic, m-aș ofili de dorul lui. :)

    ReplyDelete
  15. lipseste azi la apel blondul :(

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti