Friday, September 13, 2013

Un nou atentat!

S-a intamplat aseara, in jurul orei 23.00, ora locala a Londrei. Cand, sa sting lampa de masa, ma lovi, din senin, drept in mijlocul burtii, o foame de mai mare dragu'. Fara sa bata la usa. Asa, poc si gata, foaaaaameeee. Sting, totusi, lampa, cu gandul ca prin intuneric se sperie si pleaca. De unde, a inceput sa traga de mine, nelasandu-ma sa dorm. Mi-a dat si doua picioare de am sarit din pat, aterizand fix langa frigider. Asa ca am atentat la frigider. Nu mai adormisem cu burta plina de cand am concluzionat ca cele 2-3 kg in plus nu mai incapeau in hainele mele si ca nici de colacelul de salvare nu mai aveam nevoie. Nu ca as fi invatat sa inot, insa daca ma duc la piscina sau la mare stau mai mult ca "latusca" la mal. Asa ca, ce nevoie am eu de colacel?

In intunericul din bucatarie, crap usor usa frigiderului si de acolo se iveste o raza de lumina. Ma ademeneste. Exact ca in  unele filme de comedie, ca in filme de groaza n-am vazut. Va e cunoscuta, probabil, imaginea in care doamna cica e la regim sau mananca sanatos, insa noaptea, cand toti ai casei dorm neintorsi, ea se strecoara in bucatarie, ba nu, in frigider, si, de cele mai multe ori, este prinsa cu "pufusor pe botisor" ca vulpea din fabula aia. Pe mine nu m-a prins, dar sotul s-a prins unde am sters-o din pat asa repede si m-am intors asa greu. La baie fusesem inainte, asa ca n-aveam cum sa ma mai duc odata, iar unica varianta care ramanea in picioare era frigiderul. Scumpul de el, s-a facut ca doarme dus si eu l-am lasat sa creada ca eu cred ca el doarme. Nici n-avea rost sa ma complic cu situatii de genul "nu-mi dai si mie un crenvust?".

A spus cineva ceva de o shaorma?
Ma benoclez in frigider, dar nimic nu ma atrage. Mi-e pofta or mi-e foame? Ca daca mi-e foame, mananc orice am la indemana, insa daca mi-e pofta, apoi mi-e pofta. Acum nimic nu ma tragea de maneca. Salam, sunca, branza, cascaval, smantana, ardei, rosii, masline, prajitura, ciocolata, tocanita sau poate un castravecior murat? Ce patina mea, vreau sa mananc la ora aia?

Si deodata imi rasare in minte ideea. Clara, sincera si nevinovata. As manca o shaorma. Da, mie imi place shaorma, in special cea cu sos tzatziki. Am mancat una buna intr-un local din Bucuresti, da buna tare. De cate ori o sa ajung in Bucuresti, o sa trec pe acolo ca sa mananc shaorma. E printre putinele care imi plac, pe langa shaorma facuta acasa. Nu stiu numele localului, stiu doar sa ajung. Drumul l-am memorat din intaia data cand m-a dus Sotu', pe atunci doar iubi. E prin zona Piata Unirii, dar ce mai conteaza. Aseara conta pofta de care va ziceam mai sus.

Ti-am zis ca nu vreau mancare de pisici!
Vreau o shaorma cu pui de soarece!
N-am mai mancat o shaorma de mai mult de o jumatate de an. Aseara ar fi mers si una mai proasta, din aia de ti-ar fi curs sosul printre degete, de care ne povestea, cu ceva timp in urma, Vienela sau una din bancurile Mirelei. Dar de, la englezi nu gasesti shaormarii nici ziua, d-apoi la 11 noaptea.

Si asa cum am atentat eu la frigiderul meu, asa a atentat si resemnarea la mine. Am pus o chifteluta in gura, un castravecior marinat, am clatit din abundenta cu apa si am mers in pat. Am adormit visand shaorme care erau atat de mari, incat ma acopereau si nu mai puteam sa respir. Dimineata m-am trezit ca pofta fuse si se duse...

In concluzie:
Isus si Sf Duh stateau si se uitau la TV. La un moment dat, suna cineva la usa si se duce Isus sa deschida. La usa, Mahomed. Se intoarce catre Sf Duh si intreaba:
- Ai comandat shaorma?

Mai multe glumite si multa veselie gasiti la Elly. Incepe Happy weekend!


27 comments:

  1. Ai un umor reconfortant! Chiar ieri am fost în vizită la prietena mea Monica, ea fiind expertă în shaormă, cu toate că și azi are doar 49 de kg!
    M-ai amuzat, ești mortală cu foamea/pofta ta, dar mai ales cu felul în care-o povestești! ”Vreau o shaorma cu pui de soarece!” Bancul din final este de milioane, râdem la unison în casă, cu Enya și Xaba, ha ha ha, se reține. Happy weekend și numai bine îți doresc, Tina dragă! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma apuca cateodata umorul asta, cam rar in ultima vreme, ca n-am destul timp. Textul l-am scris aseara pe telefon ca sa nu uit, inainte sa adorm cu gandul la shaorma. La banc am ras impreuna cu sotul de ne-am tavalit pe jos si in seara asta am atentat la frigider, dar tot asa clatind cu apa din ambundenta. De data asta as fi mancat o fripturica cu carne de porc, proaspat taiat ca la Craciun, ca tot Elly mi-a amintit de carnea buna de acasa. yammy!
      P.S. Pofta de shaorma, cred ca de la tine se trage. Dupa ce am citit postarea de la tine cu sosul de tzatziki m-am si gandit la shaorma.
      Multe imbratisari!

      Delete
  2. Eu dupa shaorma nu prea ma omor! Cred ca mi se trage din "tinerete" cand mergeam cu gasca la Costinesti la mare si cheltuiam toti banii la dicoteca iar ziua mancam numai shaorme :)). In schimb, din categoria chestiilor nesanatoase, eu atentez la KFC :)). Cred ca m-as trezi si la 3 dimineata cu pofta de niste crispy strips :)). Dar din aia romanesti iuti, cu sos de usturoi. Stii care mi-e norocul? Ca n-am kfc in oras, ci la margine, departe de casa, in centrele comerciale, atfel nu stiu ce s-ar fi intamplat :))
    Bancul de la sfarsit e genial :)))! Weekend placut iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu atentez la KFC, la acele aripioare picante cu sos de usturoi, ca si tine. Nici eu n-am kfc-ul aproape de mine, deci am noroc, noroc pentru sanatate, ca pentru pofte nu prea;)
      Weekend frumos si tie!

      Delete
  3. e drept ca am fost plecata cateva saptamani in vacanta si... simt ca am scapat ceva, un anunt special?! asa ca intreb, Tina draga, esti insarcinata?
    adorabila povestea ta nocturna! fotografia atasata, este mortala!
    weekend minunat iti doresc si... lasa poftele sa zburde libere si spune-ne mai departe ce a mai creat imaginatia în acele momente :) Superbe idei! shaorme, friptura de purcel... Oare ce mai urmeaza? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, inca nu, barza e, inca, in concediu (dar daca e sa treaca pe la noi, n-o dam afara;)).
      Urmeaza placinte cu branza, iar azi am si facut, asa ca sa sting celelalte pofte.
      Un sfarsit de saptamana reusit!

      Delete
  4. Să ai un weekend liniștit și fain pe care să-l petreci în pace.

    ReplyDelete
  5. Eu inca n-am mancat shaorma pana acum (c-am fug de fast-food), dar acuma chiar m-ai facut curioasa si la urmatoarea ocazie o sa mananc!
    Bancul e super! :)
    Sa ai o zi frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu sunt o fana declarata a mancarurilor de tip fast-food, insa, din cand in cand, imi mai vine cate o pofta in miez de noapte.
      O seara frumoasa sa ai!

      Delete
  6. E bună shaorma, dar nu m-aş fi dat jos din pat doar ca să constat că n-am aşa ceva.
    Weekend plăcut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am constata ca mi-e pofta de shaorma abia cand am deschis frigiderul si teapa, n-am asa ceva in frigider.
      Weekend placut si tie!

      Delete
  7. no, pai in Bruxelles gasesti shaorma non stop. bine, o cheama wrap durum, dar tot aia e. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si in Londra sunt tot felul de buticuri din astea turcesti, dar au kebaburi si alte chestii din carne de oaie, pe care eu n-o sufar. Dar, tocmai shaorma ca in Romania n-am gasit niciunde.
      Seara faina!

      Delete
  8. N-ammai mancat shaorma de vreo 2 ani,cred. Si pe mine ma apucase o pofta de ceva aseara,dar m-am dus la culcare,ca sa-mi treaca :D Solutie mai simpla si mai sanatoasa :))
    Weekend placut! Ia-ti o shaorma ,just in case,pt diseara ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deci intr-o zi poate o sa fac eu shaorma, just in case;)). Nu intodeauna merge faza "merg la culcare ca sa uit de pofte", de cele mai multe ori trebuie sa imbuc ceva, orice, ca sa-mi treaca.
      Weekend minunat!

      Delete
  9. :)) Cat de bine se potriveste bancul din final. Nu stiu daca povestea cu shaorma este inspirata din banc sau l-ai cautat special pentru a face articolul (si) mai delicios, dar rezultatul este de exceptie. :D Eu una l-am savurat din plin. Shaorma nu prea mananc, insa mor dupa tzatziki. Am fost de doua ori in Grecia si atunci am avut ocazia sa consum acest sos, pentru ca cel din hipermarketurile noastre este de evitat. Nici pe departe nu are acelasi gust bun.
    Weekend vesel si placut in continuare, Tina. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bancul l-am cautat special ca sa inchei o poveste adevarata;) Total de acord, sosul de tzatziki e delicios, eu il consum la diverse fripturi. Sotul stie sa faca acest sos, ca sa nu mai zic ca sunt o norocoasa ca lui ii si place sa gateasca, dar asta e din alta poveste, cu alta ocazie.
      Un sfarsit de saptamana cat mai frumos, draga Nice!

      Delete
  10. :)) Intai m-am gandit chiar la un atentat. Asta vazand titlul. Apoi am vazut ca atentatul era la frigider si m-a umflat rasul :)
    Si m-a umflat si mai tare rasul cand am vazut ca aproape de miezul noptii tu pofteai la shaorma. :) Ai dozat bine actiunea, am ras singura fiindca, din pacate, era prea lung textul ca sa-l citesc alor mei. Fiindca glumele li le mai spun... ;)
    Dar in final...surpriza! (din nou!) ne-ai servit si gluma, o gluma foarte buna.
    Vorbind despre shaorma...n-am mancat niciodata si n-am poftit niciodata nici sa incerc. Poti crede asa ceva? Ca mie acum mi se pare incredibil :))
    Happy weekend, draga mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sotul imi zice ca eu dau niste titluri bomba:)) la postarile mele. Cica intri sa citesti una si dai peste cu totul altceva. Cred ca e de bine, habar n-am. Aseara dupa ce am postat, au intrat buluc pe blog sa citeasca, nici nu ma asteptat la asa trafic dintr-o data. Nu stiu ce asteptari o fi avut unii, dar sper ca i-am dezamagit in sensul cat mai pozitiv si haios posibil.
      Nici la mine povestea cu shaorma nu e chiar asa de veche. oricum, mananc destul de rar la fast-food.
      Happy Weekend si tie, Elly draga si cat mai reusit!

      Delete
    2. Sotul tau mi.a adus aminte de Petcu si Sorin Stoica. Oare ei ce.ar zice de titlurile tale? :D Si ca sa ma revansez ca ti.am amintit de ei, cand mai ajungi prin Bucuresti? Fac cinste cu o shaorma! :D

      Delete
  11. Nu esti unica atacatoare.Ma apuca si pe mine cand mai puneti voi pe-aici tot felul de bunatati,sau pur si simplu mi se face foame si nu ar trebui.Dar nu e o crima.Numai bine !

    ReplyDelete
  12. Am facut click si s-a deschis pagina la tine! Si doua perechi de ochi mi-au sarit in atentie! :) Super pisoi pofticiosi dar respectuosi! :) Cel cu shaorma din pui de soarece e tareeee! Trebuie sa mananc si eu shaorma! Nu din pui de soarece, din ce s-o face ea! N-am mancat in viata mea! Si nu glumesc! :)
    O postare excelenta! Recunosc: cand ai zis de castraveciori murati la sarcina m-a dus gandul si pe mine. Ups! :)
    Minunata viata sa iti fie!

    ReplyDelete
  13. Hmm atentat zici? In cazul asta cred ca frigiderul meu ar trebui sa se simta in plin fort...aproape in fiecare noapte e atacat :))

    ReplyDelete
  14. Nu ma surprinde ca s-au alertat serviciile secrete: atentat, Mahomed...
    PS. Acum, ca am repetat cuvintele cheie incriminate, vor fi si mai multi vizitatori; unii ma vor cauta si pe mine...

    ReplyDelete
  15. Mi-ai facut si mie pofta de shaorma, foarte haioasa postarea ta, ai un stil f original!

    ReplyDelete
  16. :))) Spumos! Ne poti oferi mai des astfel de povesti? Bonus cate un banc la fel de bun?
    Am remarcat ca pe la noi abia de la 11 noaptea incepe cu adevarat agitatia la shaorma. Daca treci prin centrul orasului la miezul noptii, vezi niste cozi uriase, vezi oameni plecand din fata shaormeriei cu gura plina, aproape sufocandu-se. :)))))
    Ma duc sa caut si eu ceva prin frigider, ca mi-ai trezit pofta. Sau foamea? :)))

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti