Saturday, November 15, 2014

Creste prea repede...

"Nu-l lua in brate ca se obisnuieste". Fraza asta am auzit-o de atatea ori. Eu am facut tocmai invers. Ziua doarmea pe pieptul meu, in bratele mele, iar noaptea, uneori in brate, alteori in cos, iar alteori intre mine si taica-su. Il tineam lipit de mine ca-mi era drag, ca simteam ca el ma vrea aproape, ca in bratele mele se simte in siguranta, iubit si fericit. El mai mult de atat nici nu avea nevoie.

Sa nu-l iau in brate pentru ca mai tarziu o sa-mi fie greu, ca n-o sa doarma decat in brate sau pe pieptul meu. Uite ca au trecut 3 luni si aproape jumate si mie inca imi place sa-l tin in brate, imi place sa doarma la mine pe piept. Dar stiti ce, el nu mai vrea sa doarma la mine pe piept, de vreo luna deja. Si asa mi-e dor de el cand se contopea cu mine, cand cu manutele lui pufoase ma cuprindea, cand burta lui plina de colici se linistea lipindu-se de a mea, iar obrazul meu ii simtea caldura crestetului lui. El a crescut (inca nu mult) si deja nu mai vrea. Noptile le doarme in patutul lui si ma trezeste doar odata sau de doua ori sa-si aline foamea sau setea, or si una si alta, or poate ca sa ma simta pe mine. 5-10 minute. Atat. Si doarme mai departe. Iar mie mi-e dor sa ma trezeasca mai des, sa-mi zambeasca mai des noaptea si sa adormim amandoi visand frumos. Ziua se joaca singurel, cu manutele lui (deocamdata e la faza cu studiul manutelor si atingerea obiectelor), iar cand trec pe langa patut sa-l observ, el ma fixeaza si isi imprastie zambetul stirb pe toata fata. Ma umple de bucurie si emotie. De cateva zile, ziua, adoarme in patut, singur. E suficient sa-l mangai pe frunte si adoarme linistit. Eu raman multe minute, sa-l privesc si sa zambesc de grimasele pe care si in somn le are.

A inceput sa devina independent. Iar eu... mie mi-e asa dor de mine cu el in brate. Stiu, n-o sa renunte la brate definitiv, dar nici nu vreau, insa atat de tare ma bucur ca n-am ascultat de acele sfaturi. El creste si in curand (cativa ani sunt irelevanti, timpul e irelevant cand vine vorba de pruncul tau) bratele mele o sa le foloseasca decat uneori, rareori, prea putine ori.

Vreau sa creasca, dar vreau sa ramana si asa, pufos, inocent, zambaret, cu fata expresiva si ochii mari, intrebatori, curiosi, veseli, sa nu-si ascunda ceea ce simte, sa planga, sa ceara, sa indrazneasca, sa rada sincer, cu toata fata.



E o minune. Si creste. Creste prea repede...



7 comments:

  1. Ce minune! :) Sa-ti traiasca si sa te bucuri de clipele petrecute cu el. E uimitor ce vii raman amintirile din aceasta perioada chiar si dupa multi ani.

    ReplyDelete
  2. Acum ceva timp te-am cunoscut la mare facand ghidusii.Peste putin timp o sa-l vad pe frumosul asta mic la fel.
    Asa este viata! Depinde ce si cat ne dorim de la ea.Toate bune !

    ReplyDelete
  3. Sa va traiasca sanatos! Tare frumos e! :)
    Si sunt de acord cu tine: daruieste-i dragoste cat poti, caci numai asa se dezvolta sanatos d.p.d.v. psihologic.
    Va pup!

    ReplyDelete
  4. Cresc repede, asa este,sa fie sanatos e tot ce conteaza.Pupici,dragii mei!

    ReplyDelete
  5. Cat de dulce eeeeee! Sa fie sanatos si sa va aduca multe bucurii!
    Am si eu un nepotel de 10 luni (de la sora mea) si mi-e asa de draaaag! De-abia astept sa mearga in picioare si sa inceapa sa vorbeasca! :-)

    ReplyDelete
  6. Ce frumooooos e! Minunea voastra cu ochi mari! :) Sa va bucurati de toate cele bune! urmeaza primul Craciun in trei! asta da amintire! :)

    ReplyDelete
  7. L-am tinut in brate luni de zile, am dormit cu el luni de zile, cand i-a venit lui timpul a ales singur patututl...apoi pat de baietel. Are 3 ani si-o luna, peste 1m lungime, dar cand are o noapte proasta se intoarce in bratele mele si cere sa-l adorm ca pe un bebe. Adica eu in fund cu perne mari in spate, el broscuta pe mine.. Ai imaginea?:)) Are 1.05m:)) Dar asta il linisteste si mie mi-e drag de mor sa-i adulmec parul, sa-i simt repsiratia, sa-l tin asa... Caci, da, a intrat in etapa in care-mi spune, cateodata, ziua "acum nu ne imbratisam, am o tleaba de telminat, dupa aceea mami, asteapta-ma pusin!" (gen lego, puzzle..). DA, a cerscut. Foarte repede..nu stiu cand au zburat anii astia!

    Sa va traiasca pruncul si sa fiti sanatosi si fericiti!

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti